no tak ale jak zrobić budżet,planujecie dla wszystkich rodzin? bo przecież pobyt dzieci mają współfinansować gminy, ale w jaki sposób? My płacimy a oni nam zwracają, czy jeszcze jakoś inaczej? Bo od tego zależy jak planować budżet. Zwariować można!
dzielimy rodziny na spokrewnione, niezawodowe i zawodowe. gminy współfinansują w momencie umieszczenia dziecka nowego czyli takiego który przyjdzie dopiero w 2012 wiec nie liczcie na zwroty za \"stare rodziny\". wiec wydatki w całości jakie my poniesiemy+ kolonie+ partycypowanie w kosztach utrzymania mieszkania! nie wiem czy realne jest zeby zmienic wszytko od 01.01.2012 w ciagu 3 miesiecy. a jakie macie pomysły na wypłaty w styczniu?? bo z tym bedzie najwiekszy problem bo rodziny spokrewnione majace dzieci do 7 r.ż ogromnie dużo stracą gdy przejda na 660
Lilo przeczytaj sobie art. 226 ust 5. Rodziny zachowują prawo do dotychczasowych wysokości świadczeń - wysokość otrzymanych po wyjściu w życie niniejszej ustawy wszelakich świadczeń, nie mogą być niższe od tych świadczeń otrzymywanych dotychczas - tak parafrazując
A uposażenie rodzinne to nic innego jak inna nazwa dla renty rodzinnej dzieci po mundurowych, sędziach itp. Byłam w ubr. na szkoleniu, które prowadziła kobitka z ministerstwa i ona nam to tak wytłumaczyła.
Sorki wyszło mi trochę niestylistycznie - oczywiście powinno być \"nie może być niższa\"
Ta ustawa wnosi bardzo dużo nowych kosztów, nie wiem jak sobie z nimi poradzą powiaty. Czy ktoś już ma jakiś pomysł na organizatora pieczy zastępczej? Dajcie znać jak będziecie mieć namiary na jakieś sensowne szkolenia w tej sprawie
A i jeszcze jedno - wychowankowie będą mogli zostać w rodzinie do 25 roku życia jak tylko będą chcieli, musieli by być głupi, żeby wyjść i dostać 500 kontynuacji nauki jeżeli rodzina niespokrewniona dostanie na nich 1000 zł
dokładnie i im zauważ się nie potrąca się dochodu jak pozostaną w rodzinie!! jakieś chore przepisy... a my tu dyskutujemy bo dałaś nam klina z tym przepisem bo my zazwyczaj nie mamy dookreśloną do 7 r.ż tylko bezterminowo i czy aby na pewno jak osiągając 7 rok to możesz zejść na niższą kwotę jeśli nie mogą mieć mniej ah