ustawa o pieczy zastępczej

~iwa

Re: ustawa o pieczy zastępczej

Post autor: ~iwa »

Dokładnie! Masz rację.
A nasze kochane i w pełni kompetentne ministerstwo robi z łaską spędy - bo inaczej tego nie można nazwać, np. 12 października będzie szkolenie dla województw opolskiego, dolnośląskiego i śląskiego i poświecą nam całe 5 godzin - łaskawcy.

Byłam już kiedyś na szkoleniu z taką bardzo ważna panią z ministerstwa jak się ją zapytało co to są te uposażenia rodzinne to nie umiała odpowiedzieć (później od bardziej kompetentnej pani dowiedzieliśmy się że są to po prostu renty rodzinne po mundurowych i sędziach)

Jak myślicie czego ciekawego będzie się można dowiedzieć na tym spędzie ?!
~goni

Post autor: ~goni »

jacy są mądrzy i jaką cudną ustawę wymyśłili
~jolka

Post autor: ~jolka »

\"spędy\" są nakazane odgórnie przez władze polityczne i ludzie którzy na to muszą jechać jako prowadzący nie koniecznie się znają na tym co muszą tłumaczyć tak kiedyś mówiła mi jedna babka prowadząca jak ją chciałam namówić na szkolenie zamknięte dla naszej jednostki, dała mi kontakt do pana który pracował przy tej ustawie i jak prowadził szkolenie u nas na miejscu to widać było, że się zna na rzeczy i wie o czym mówi więc taka podpowiedz sprawdzajcie jakie dana osoba ma kompetencje do prowadzenia wykładu ( bo tego szkoleniem nie można nazwać) zanim pojedziecie na coś takiego i stracicie cały dzień na słuchaniu kogoś co wie niewiele więcej on was.
~jana

Post autor: ~jana »

znalazłam cenę tych szkoleń od perceptu
1500 zł
~iwa

A ja zapisałam się na szkolenie organizowane przez Związek Powiatów Polskich. 560 zł Przesyłam wam link
https://wartowiedziec.org/index.php/pomo ... oc-spoeczn
~xxx

Post autor: ~xxx »

iwa- i tak się g...dowiesz
~moni

Post autor: ~moni »

u nas nie ma kasy w Ośrodku na płatne szkolenia dla pracowników a bezpłatnych na razie brak tak więc nikt nic nie wie. Pracownicy socjalni już się martwią o swoje etaty a pozostali o dodatkowe obowiązki bo gmina nie ma za bardzo pieniędzy na nowe etaty... tragedia. Poza tym jak w czeskim filmie nikt nic nie wie i nawet nie ma pojęcia jak to będzie wyglądało.
~iwa

~xxx mam właśnie nadzieję, że jeśli jest prowadzone szkolenie przez organ reprezentujący powiaty to dowiem się więcej. Polecam w ogóle ich stronę https://wartowiedziec.org/index.php/pomo ... ktualnosci Już tutaj można dowiedzieć
wielu ciekawych rzeczy

Wiem, że wszędzie jest krucho z kasą, a następna moja ulubiona instytucja (zaraz po ministerstwie i wojewódzkim wydziale polityki społecznej) - czyli ROPS mimo wielkiej kasy jaka posiada na szkolenia nie organizuje żadnych szkoleń w tym zakresie, ale za to potrafi wydać WIELKIE pieniądze na dwu dniowe wyjazdowe szkolenie w temacie więzi międzypokoleniowej, gdzie min. będzie bardzo przydatny w pracy z klientem temat kulturowe wzory zawierania małżeństw w perspektywie międzypokoleniowej...itp bardzo konkretne tematy które mają pomóc kadrom \"pomocy i integracji społecznej\"
~pcpr

Post autor: ~pcpr »

Z tej strony można dowiedzieć się to, co już wszyscy wiedzą czyli nic.
~jana

Post autor: ~jana »

czyli chyba nie pozostaje nic innego jak czekać na rozporządzenia
ODPOWIEDZ