Mam pytanie...rodzina 3 -osobowa: mama i dwóch synów. Wnioskodawca-mama ma tytuł prawny do lokalu. W trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego przepisała mieszkanie na jednego z synów, który jest w gospodarstwie domowym. Skład rodziny zmianie nie uległ...tytuł prawny do lokalu ma teraz syn. Dodatek mieszkaniowy przyznany do 31 sierpnia. Co byście zrobili? Dziękuję za podpowiedzi:)
Ja miałam podobny przypadek i pozostawiłam bez zmian (wszelkie zmiany danych po wydaniu dec.....art.7 ust.10.Wypłaciłam dodatek do końca obowiązywania dec.Przy następnym wniosku uwzględniam już nowe fakty.
Mnie też to męczy szczerze mówiąc. Jeden art. mówi, że trzeba mieć tytuł prawny ale z kolei drugi, że w trakcie trwania DM nie zmienia się go. Myślę, że autor miał na myśli dochody a nie tytuł prawny czy adres… No dobrze, a jeśli biorca DM wyprowadzi się z lokalu to też zostawicie bez zmian?
nie rozumiem dlaczego nie można normalnie odpowiedzieć...tylko sa jakies zbedne komentarze...moze jest prosta odpowiedz na to pytanie, nie watpie...ja jednak chcialabym wiedziec jak inni by postapili... a odpowiedz do PCW byla taka...bo jesli kotos nie chce odpowiadac na glupie pytanie dla niego...nie musi.
popieram
Ja również oczekuję na tym forum wypowiedzi jak robią to inni a niekoniecznie strofowania i głupich tekstów. W tym przypadku, który opisujesz zostawiłabym chyba bez zmian, bo skład rodziny nie zmieni się. Ale w przypadkach gdy główny najemca wyprowadza się z lokalu (lub tylko utraci tytuł prawny) nie zostawiłabym bez echa (wbrew opiniom innych na tym forum).