utrata tytułu prawnego - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 05 gru 2024, 10:56

Ja przyznaję dodatki do daty posiadania tytułu prawnego, np. przyznaję na 4 m-ce i odmawiam na 2. ......Nie muszę się martwić.
Knapa
Starszy referent
Od: 24 kwie 2019, 10:08
Zajmuję się: Dm

Napisano: 05 gru 2024, 11:12

tak wiem...brak umowy...wygasimy on przyjdzie po drugi dodatek gdy podpisze umowę...
Jednak...gdy nadal tam mieszka i opłaca wydatki...no i zarządca nie wypowiedział umowy a nawet nową sporządził czyli nadal wnioskodawca będzie tam mieszkał ...tylko o to mi chodzi, że to troszeczkę inna sytuacja...bo faktycznie gdyby zarządca nie miał zamiaru przedłużać umowy to fakt...wygaszamy decyzję, jednak tu mozna troszeczkę się zastanowić
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 05 gru 2024, 11:48

:-) pisze:
05 gru 2024, 11:12
tak wiem...brak umowy...wygasimy on przyjdzie po drugi dodatek gdy podpisze umowę...
Jednak...gdy nadal tam mieszka i opłaca wydatki...no i zarządca nie wypowiedział umowy a nawet nową sporządził czyli nadal wnioskodawca będzie tam mieszkał ...tylko o to mi chodzi, że to troszeczkę inna sytuacja...bo faktycznie gdyby zarządca nie miał zamiaru przedłużać umowy to fakt...wygaszamy decyzję, jednak tu mozna troszeczkę się zastanowić
Zastanawiać to się będziesz, jak przyjdzie kontrola i wyjdzie, ze przez miesiąc nie miał tytułu prawnego do lokalu. Chyba, że podpisze umowę z wcześniejszą datą, co nie powinno mieć miejsca.
Ale zrób jak uważasz, każdy urząd ma swoją praktykę.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 05 gru 2024, 12:49

tak wiem...chodzi mi tylko o ten przypadek bo w każdym innym wygaszam to oczywiste..gdy się wyprowadza z danego lokalu i nie ponosi już wydatków. Zwłaszcza, że dodatek trwa...inaczej by też było przy składaniu nowego wniosku :) gdy wiem do kiedy jest umowa przyznana...Chodzi mi o to...że różne są interpretacje w lex...tak jak wcześniej wstawiłam z komentarza z lex...
czy wypowiedzenie umowy najmu lokalu mieszkalnego było prawnie skuteczne,
· czy osoba, której przyznano dodatek mieszkaniowy zamieszkuje w lokalu mieszkalnym, na który przyznano świadczenie,
· czy osoba, której przyznano dodatek mieszkaniowy opłaca na bieżąco należności związane z zajmowaniem lokalu mieszkalnego....
tylko i wyłącznie o to mi chodzi i absolutnie nie mówię, że ja mam rację...tylko że są różne przypadki i należy podejść indywidualnie
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 05 gru 2024, 13:10

05 gru 2024, 12:49
tak wiem...chodzi mi tylko o ten przypadek bo w każdym innym wygaszam to oczywiste..gdy się wyprowadza z danego lokalu i nie ponosi już wydatków. Zwłaszcza, że dodatek trwa...inaczej by też było przy składaniu nowego wniosku :) gdy wiem do kiedy jest umowa przyznana...Chodzi mi o to...że różne są interpretacje w lex...tak jak wcześniej wstawiłam z komentarza z lex...
Rozumiem, tylko tu nie możemy mówić o wypowiedzeniu umowy, wtedy faktycznie mozna grać o miesiac na zwłokę, gdyż umowa była zawarta na czas określony. Skontaktuj się z nim może telefonicznie i pogoń by poszedł umowę podpisać a zarządcy spytaj z jaką datą podpiszą umowę ( czy będzie ciągłość).
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 18 gru 2024, 15:37

Maxima pisze:
05 gru 2024, 13:10
05 gru 2024, 12:49
Rozumiem, tylko tu nie możemy mówić o wypowiedzeniu umowy, wtedy faktycznie mozna grać o miesiac na zwłokę, gdyż umowa była zawarta na czas określony. Skontaktuj się z nim może telefonicznie i pogoń by poszedł umowę podpisać a zarządcy spytaj z jaką datą podpiszą umowę ( czy będzie ciągłość).

Tak własnie zrobiłam.zadzwoniłam i pogoniłam:) dzieki za wszelkie rady.
Gosia1979
Referent
Od: 08 mar 2020, 23:51
Zajmuję się: DM

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x