Zastanawiać to się będziesz, jak przyjdzie kontrola i wyjdzie, ze przez miesiąc nie miał tytułu prawnego do lokalu. Chyba, że podpisze umowę z wcześniejszą datą, co nie powinno mieć miejsca.:-) pisze: ↑05 gru 2024, 11:12tak wiem...brak umowy...wygasimy on przyjdzie po drugi dodatek gdy podpisze umowę...
Jednak...gdy nadal tam mieszka i opłaca wydatki...no i zarządca nie wypowiedział umowy a nawet nową sporządził czyli nadal wnioskodawca będzie tam mieszkał ...tylko o to mi chodzi, że to troszeczkę inna sytuacja...bo faktycznie gdyby zarządca nie miał zamiaru przedłużać umowy to fakt...wygaszamy decyzję, jednak tu mozna troszeczkę się zastanowić
Rozumiem, tylko tu nie możemy mówić o wypowiedzeniu umowy, wtedy faktycznie mozna grać o miesiac na zwłokę, gdyż umowa była zawarta na czas określony. Skontaktuj się z nim może telefonicznie i pogoń by poszedł umowę podpisać a zarządcy spytaj z jaką datą podpiszą umowę ( czy będzie ciągłość).:-) pisze: ↑05 gru 2024, 12:49tak wiem...chodzi mi tylko o ten przypadek bo w każdym innym wygaszam to oczywiste..gdy się wyprowadza z danego lokalu i nie ponosi już wydatków. Zwłaszcza, że dodatek trwa...inaczej by też było przy składaniu nowego wnioskugdy wiem do kiedy jest umowa przyznana...Chodzi mi o to...że różne są interpretacje w lex...tak jak wcześniej wstawiłam z komentarza z lex...
czy wypowiedzenie umowy najmu lokalu mieszkalnego było prawnie skuteczne,
Maxima pisze: ↑05 gru 2024, 13:10Rozumiem, tylko tu nie możemy mówić o wypowiedzeniu umowy, wtedy faktycznie mozna grać o miesiac na zwłokę, gdyż umowa była zawarta na czas określony. Skontaktuj się z nim może telefonicznie i pogoń by poszedł umowę podpisać a zarządcy spytaj z jaką datą podpiszą umowę ( czy będzie ciągłość).:-) pisze: ↑05 gru 2024, 12:49tak wiem...chodzi mi tylko o ten przypadek bo w każdym innym wygaszam to oczywiste..gdy się wyprowadza z danego lokalu i nie ponosi już wydatków. Zwłaszcza, że dodatek trwa...inaczej by też było przy składaniu nowego wnioskugdy wiem do kiedy jest umowa przyznana...Chodzi mi o to...że różne są interpretacje w lex...tak jak wcześniej wstawiłam z komentarza z lex...
czy wypowiedzenie umowy najmu lokalu mieszkalnego było prawnie skuteczne,
Tak własnie zrobiłam.zadzwoniłam i pogoniłam:) dzieki za wszelkie rady.