utrata ważności karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 17 sie 2015, 10:26

Syn utracił wazność karty w czerwcu planuje rozpocząć studia w październiku kiedy wydajemy przedłużenie karty po otrzymaniu zaświadczenia z uczelni a co z kartą starą - odbieramy i ucinamy róg jak w dowodach.Czy dobrze myślę.
Diana

Napisano: 17 sie 2015, 11:28

Stara Karta nie podlega zwrotowi jeśli skończyła się jej ważnosc. tak wiec nie zabierasz jej a nową zamawiasz i wydajesz jak przyniesie Ci pełnoletni gosc zaświadczenie z uczelni.:)
junior

Napisano: 17 sie 2015, 12:42

Dzięki :
Diana

Napisano: 17 sie 2015, 12:44

a mi się wydaje ze wystarczy teraz jak złoży oswiadczenie ze zdała mature i mozna wydać kartę do 30 wrzesnia a potem kolejną
gość6

Napisano: 17 sie 2015, 13:04

A mi sie wydaje że jak gość6 wskaże mi jakikolwiek przepis umożliwiający na podstawie takiego oświadczenia przyznać przedłużenie karty to pochyle czoło przed nim:)
zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego ten SYN miał przyznana karte do czerwca..?? skoro był maturzysta i przedstawiał zaświadczenie że uczy się w szkole średniej to powinien miec przyznana karte do końca Wrzesnia.. czyz nie tak? skąd ten czerwiec..
junior

Napisano: 17 sie 2015, 14:53

mogę domniemać iż najwidoczniej ktoś wpisał czerwiec ponieważ na zaświadczeniu ze szkoły był wpisany czerwiec, a ustawa niedoczytana, stąd też taka sytuacja
kartakarta

Napisano: 17 sie 2015, 14:55

Tak też myśle... Ja odsyłąłem z takimi zaświadczeniami to pani do sekretariatu żeby poprawiła a jak nie wie na jakiej podstawie rok szkolny kończy się we wrezsniu to niech doczyta...:)
junior

Napisano: 19 sie 2015, 10:28

Witam :)
Dziwne terminy ważności kart biorą się z tego, że na początku tak naprawdę nie było wiadomo do kiedy przyznawać karty uczniom szkół średnich. Dopiero w nowym Rozporządzeniu jasno pisze, że karty przyznajemy do końca września. Ja też mam teraz taki przypadek, wydałam kartę do końca sierpnia 2015 roku, teraz dziewczyna przyniosła zaświadczenie z uczelni na którym pisze, że rozpoczyna studia 1 października 2015 roku, kończy 31 października 2018 roku, no i mam problem bo jest luka (cały wrzesień 2015). Doradźcie jak przedłużyć tzn. od kiedy ??. A druga sprawa, przedłużam ważność karty pierwszy raz...... czy należy wypełniać jakiś dodatkowy wniosek o przedłużenie, czy wystarczy samo zaświadczenie z uczelni ??. Z góry dziękuję za pomoc bardziej doświadczonym w tym temacie :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :) :)
gosia00

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x