Co z przedłużeniem??? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 sie 2015, 13:41

Mam pytanko odnośnie przedłużenia. Dziewczyna miała wydana kartę jeszcze na starych zasadach tj. ważność miała przyznaną do 31.08.2015 r. tak jak było na zaświadczeniu. Teraz przyszła, że wyjeżdża na studia i chciała przedłużyć ważność. Fizycznie jeszcze nie pobiera nauki, ma tylko zaświadczenie o tym że dostał sie na studia. Co zrobić? Poczekać aż zacznie studia i wtedy wydać? Ale będzie miała lukę przynajmniej dwóch miesięcy (wrzesień i październik zanim karta przyjdzie)
Kasia12

Napisano: 14 sie 2015, 15:19

a moze oswiadczenie ze bedzie sie tam uczyla i pod odpowiedzialnoscia karna ze w jakis tam terminie doniesie zaswiadczenie?
Marta_16

Napisano: 14 sie 2015, 17:28

Jak bedzie miała zaświadczenie to niech przyniesie i wtedy jej przyznasz przedłużenie.. a skad wiesz na jak długo przyznać jej kolejna karte skoro okresla to zaświadczenie ze szkoły wyzszej.. no trudno, bedzie miałą lukę ale nic nie poradzisz... nie wymagasz czegoś do czego nie zobowiazuje cie ustawa i tyle... a jesli napisze ci oświadczenie to ok niech napisze tylko skąd wie kiedy zakończy sie rok akademicki danych studiów które ukończy? nie ryzykowałbym.
junior

Napisano: 19 sie 2015, 12:21

Witam :)
Kartę wydałam do 31 sierpnia 2015 roku, wtedy uczennicy szkoły średniej,bo tak naprawdę to nie było do końca jasne do jakiej daty wydawać (problem wyjaśnił się dopiero w nowym tegorocznym Rozporządzeniu, że absolwenci szkół średnich do 30 września), obecnie dziewczyna doniosła zaświadczenie z uczelni, że rozpoczyna studia od 1 października 2015 roku, a kończy 31 października 2018 roku. Jak mam jej przedłużyć, od jakiego terminu ??....i co z wrześniem 2015 roku ??....może być taka miesięczna przerwa i czy wtedy będzie to jeszcze mogło mieć miano przedłużenia??.... i jeszcze jedno, czy musi wypełniać jakiś nowy wniosek o przedłużenie czy tylko na podstawie samego zaświadczenie ?? Pomóżcie proszę :) Pozdrawiam :)
gosia00

Napisano: 19 sie 2015, 23:17

hmmmm nie chce mi się powtarzać swoich mysli... ale zaswiaddzcenie o tym że ktoś planuje rozpocząć studia na jakiejś uczelni od października to nie jest równoznacze z tym że JEST STUDENTEM DANEJ UCZELNI! Ludzie trochę logiki...:) a jak ktoś zacznie studia na inneej uczelni która określi koniec roku akademickiego pożniej lub wczesniej to co wtedy????
Staję na stanowisku... jesli w październiku uczelnia wyda zaświadczenie ze pani xxxx JEST STUDENTKĄ takiej i taiej uczelni i planowane jest ukończenie jej w roku akademickim np.. 2018 to przyznam karte zgodnie zaświadczenem... koniec i kropka:)
Inaczej nie podejmuję się wydania przedłużenia...:)
junior

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x