nie jest precyzyjne. Problem polega na tym że i SD do pomocy społecznej i z SD do 500+ da się coś powyciągać, tylko że potem trzeba już samodzielnie porównywać które osoby się powtarzają czyli problem jest że Województwo oczekuje od Jednostek danych z różnych obszarów, choć doskonale wie, że Jednostki mają do tego osobne systemy dziedzinowe, a pełne dane są (przynajmniej teoretycznie) dopiero na poziomie centralnym. Nikt oczywiście nie zakwestionuje potrzeby zbierania przez Województwo takich danych, można jednak mieć wątpliwości, czy wybrano najwłaściwszego adresata pytania o takie dane.Beata88 pisze:nie ma możliwości tych danych pozyskać z programu
ej no - nigdy nie braliśmy żadnej kasy za pliki które udostępnialiśmy w celu wyciągnięcia danych. Przynajmniej my nie.kb pisze:chcecie dodatkowa kase
Nie przeczę że przygotowanie takich rozszerzeń programu nie jest łatwe w sytuacji kiedy nikt nas nie informuje wcześniej że zamierza zbierać informacje odbiegające od wzoru sprawozdania z rozporządzenia i potem są dziesiątki albo setki zgłoszeń do Jednostek że mają terminy paru dniowe i nie mają jak tego uzyskać. Takie sytuacje są jednym z powodów, dla którego w obszarze SR / FA/ 500+ przygotowujemy dla Was aktualizacje programu zawsze co 2 tygodnie (dla porównania ja w Pomoście robię nowe wersje raz na kwartał). Ale powtarzam jeszcze raz nigdy nie zarządaliśmy od Jednostek żadnej dodatkowej kasy za przygotowanie tych narzędzi.kb pisze:ale jak tak dalej pojdzie to to bedzie kwestią czasu;-) ile mozna ciagle czegos dodatkowego tworzyc za friko;-) nie wiem jak wy ale my zeby wyliczyc rzeczywista liczbe rodzin na przyklad musielibysmy zaplacic , a ze kierownik nie chce na to dac to robie to recznie i jestem pewna,ze granica bledu jest raczej duza w tym rzetelnym wyliczeniu