UWAGA SPRAWOZDANIE PRZECZYTAJ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 17 lut 2017, 10:42

Dziś wykonałam tel do Urzędu Wojewódzkiego w Poznaniu odnośnie sprawozdania przesłanego na email do wykonania do 27.02.2017, gdzie żeby wyłuskać te dane, które potrzebują musielibyśmy przejrzeć każdą teczkę z osobna i Pani przekazała mi że skoro nie jesteśmy w stanie tych danych wygenerować z systemu to mamy przesłać na email informację, że nie jesteśmy w stanie tego przygotować i po prostu tego nie robić. Bardzo miła Pani i uprzejma Pani aż chciało się rozmawiać
gops,,

Napisano: 17 lut 2017, 11:05

miło to będzie jak przyjadą i sami te dane wyłuskają
kkkkkk

Napisano: 17 lut 2017, 11:06

a wczoraj na spotkaniu z Panią Minister Rafalską w Poznaniu powiedziano że koniecznie trzeba te dane im podać. Powinni pismo oficjalne wystosować że nie ma takiej konieczności jeśli nie ma możliwości tych danych pozyskać z programu. I teraz nie wiadomo co robić. Mi już Kierownik powiedział że mam brać każdą teczkę i liczyć
Beata88

Napisano: 17 lut 2017, 11:19

Określenie
Beata88 pisze:nie ma możliwości tych danych pozyskać z programu
nie jest precyzyjne. Problem polega na tym że i SD do pomocy społecznej i z SD do 500+ da się coś powyciągać, tylko że potem trzeba już samodzielnie porównywać które osoby się powtarzają czyli problem jest że Województwo oczekuje od Jednostek danych z różnych obszarów, choć doskonale wie, że Jednostki mają do tego osobne systemy dziedzinowe, a pełne dane są (przynajmniej teoretycznie) dopiero na poziomie centralnym. Nikt oczywiście nie zakwestionuje potrzeby zbierania przez Województwo takich danych, można jednak mieć wątpliwości, czy wybrano najwłaściwszego adresata pytania o takie dane.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 17 lut 2017, 11:34

porownanie kto w jakim obszarze wystepowal to jedno, ale te inne dane to tez neikoniecznie sa do wyciagniecia,,,wnioskow bylo duzo, nacisk na to zeby jak najszybciej wyplacic - chyba tylko glupek wprowadzal wszystkie utraty dochodow na przyklad, skoro i tak sie ich nie liczy,, nie pamietam co tam jeszcze bylo ale chyba tez nie wszystko jest w systemie, a wy nawet jak robicie jakies nakladki sqole czy co tam zeby to wyciagnac to albo chcecie dodatkowa kase albo to i tak potem wcale nie wyciaga tak tego wszystkiego jak powinno...poza tym uwazam,ze po to jest rozporzadzenie z wzorem sprawozdania,zeby sobie z tych sprawozdan brali co potrzebuja a jak potrzebuja wiecej to nalezalo to przewidziec i stworzyc taki wzor sprawozdania zeby bylo...i najgorsze w tym wszystkim,ze tu juz pzrestaly obowiazywac terminy, nikt nie bierze pod uwage,ze w osrodku to ktos moze byc chory , miec urlop a jesli prowadzi zadanie jedna osoba to nikt inny nie bedzie w stanei im tego w ciagu dwoch dni podac skoro prowadzacy zadanie ma z tym problem..wkurza mnei, ze nawet na urlopie czy chorujac musze przychodzic do pracy i robic durne sprawozdania i jeszcze nikt nie uwaza ze to niewlasciwe .
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2017, 11:39

kb pisze:chcecie dodatkowa kase
ej no - nigdy nie braliśmy żadnej kasy za pliki które udostępnialiśmy w celu wyciągnięcia danych. Przynajmniej my nie.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 17 lut 2017, 11:43

ale jak tak dalej pojdzie to to bedzie kwestią czasu;-) ile mozna ciagle czegos dodatkowego tworzyc za friko;-) nie wiem jak wy ale my zeby wyliczyc rzeczywista liczbe rodzin na przyklad musielibysmy zaplacic , a ze kierownik nie chce na to dac to robie to recznie i jestem pewna,ze granica bledu jest raczej duza w tym rzetelnym wyliczeniu :D
Ostatnio zmieniony 17 lut 2017, 11:46 przez kb, łącznie zmieniany 1 raz.
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2017, 11:44

to teraz już się pewnie nad tym zastanowicie...
Kb wam pomysł podsunęła i inni pójdą tym śladem
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2017, 11:49

ja pracuję na EZARZE i nie da się pozyskać tak szczegółowych danych.

I właśnie dzwoniła do mnie koleżanka z sąsiedniego ośrodka i też mówiła że po rozmowie z kobietką z UW w Poznaniu nie trzeba tego robić...

ma ktoś to sprawozdanie z innego województwa niż z Wielkopolskiego?
Beata88

Napisano: 17 lut 2017, 11:51

kb pisze:ale jak tak dalej pojdzie to to bedzie kwestią czasu;-) ile mozna ciagle czegos dodatkowego tworzyc za friko;-) nie wiem jak wy ale my zeby wyliczyc rzeczywista liczbe rodzin na przyklad musielibysmy zaplacic , a ze kierownik nie chce na to dac to robie to recznie i jestem pewna,ze granica bledu jest raczej duza w tym rzetelnym wyliczeniu :D
Nie przeczę że przygotowanie takich rozszerzeń programu nie jest łatwe w sytuacji kiedy nikt nas nie informuje wcześniej że zamierza zbierać informacje odbiegające od wzoru sprawozdania z rozporządzenia i potem są dziesiątki albo setki zgłoszeń do Jednostek że mają terminy paru dniowe i nie mają jak tego uzyskać. Takie sytuacje są jednym z powodów, dla którego w obszarze SR / FA/ 500+ przygotowujemy dla Was aktualizacje programu zawsze co 2 tygodnie (dla porównania ja w Pomoście robię nowe wersje raz na kwartał). Ale powtarzam jeszcze raz nigdy nie zarządaliśmy od Jednostek żadnej dodatkowej kasy za przygotowanie tych narzędzi.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem