UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 26 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 16 wrz 2015, 13:45

ensiferum pisze:Czy nowa wersja programu zaczyna się od 2-1.1? a stara jest do 2-0.2
dokładnie tak.

Wersja 2-0.2 jest jeszcze na dotychczasowej technologii i dla niej jest przeznaczona aktualizacja DPP001, która ukazał się w zeszłym tygodniu i zmienia kwoty z rozporządzenia, oraz wersja 2-0.3 nad którą teraz pracujemy, która ukaże się do końca tego tygodnia i będzie dotyczyła zmiany ustawy o dłużnikach. Także pod względem dostosowania do stanu prawnego nie zostawimy Was, czyli osoby pracujące jeszcze na starej technologii bez pomocy.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 16 wrz 2015, 13:50

Prośba do Pana Tomka.
Witam,
Mamy problem od kilku dni z pobraniem aktualizacji 2-1.1 i 2-1.2 do oprogramowania SYGNITY.Pojawia się komunikat przy pobieraniu w/w wersji: BŁĄD KOMUNIKACJI Z SERWEREM, (częściowo pobrana, błąd pobierania).
Obecnie posiadamy wersję oprogramowania G-1.03-2-1.1
Proszę o podpowiedź co możemy zrobić?
gopsik2007

Napisano: 16 wrz 2015, 13:52

Drogi Panie Tomku, myślę, ze Pan mnie nie zostawi bez pomocy.
Proszę wiec powiedzieć mi jak mam zrobić wydruk dochodów do wniosku, gdy próbuje zrobić wydruk pojawia się komunikat Brak zapisanego wydruku PPrint. Myślę, ze moje pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi jak poprzednie.
melka

Napisano: 16 wrz 2015, 13:56

a ja wiem co trzeba
Prosimy pobrać plik „lusrclient.zip” z linku https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... client.zip, a następnie rozpakować go i powstały w ten sposób plik „LUSRClient.ear” skopiować do lokalizacji „c:\SYG_SwiadczeniaRodzinne\JBossSR\server\all\deploy\” (nadpisać istniejący plik), po czym ponowić próbę pobrania paczki aktualizacyjnej SR.
Od: 16 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:

Napisano: 16 wrz 2015, 13:59

a można wrócić do starej technologii?
Gość

Napisano: 16 wrz 2015, 14:04

gopsik2007 pisze:Prośba do Pana Tomka.
Witam,
Mamy problem od kilku dni z pobraniem aktualizacji 2-1.1 i 2-1.2 do oprogramowania SYGNITY.Pojawia się komunikat przy pobieraniu w/w wersji: BŁĄD KOMUNIKACJI Z SERWEREM, (częściowo pobrana, błąd pobierania).
Obecnie posiadamy wersję oprogramowania G-1.03-2-1.1
Proszę o podpowiedź co możemy zrobić?
Dokładnie tak jak Tom@s napisał - dzięki.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 16 wrz 2015, 14:05

melka pisze:Drogi Panie Tomku, myślę, ze Pan mnie nie zostawi bez pomocy.
Proszę wiec powiedzieć mi jak mam zrobić wydruk dochodów do wniosku, gdy próbuje zrobić wydruk pojawia się komunikat Brak zapisanego wydruku PPrint. Myślę, ze moje pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi jak poprzednie.
Proszę o zgłoszenie na serwis.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 16 wrz 2015, 14:11

Gość pisze:Jakikolwiek problem zgłaszamy odpowiedź jedna - będą uwzględniane w kolejnych poprawkach tylko kiedy Sygnity ma nas gdzieś to nie oni mają okres zasiłkowy tylko my
Dziennie przychodzi ok. 100 zgłoszeń z SR/FA do nas (a w rekordowym dniu przyszło 300). Te które się da (ok. 30%) są rozwiązywane na bieżącej wersji, a nie w kolejnych aktualizacjach. Przypominam, że pierwsza wersja na nowej technologii, tj. 2-1.2 specjalnie ukazała się w lipcu, aby nie wypaść w okresie zasiłkowym.

Podtrzymujemy, że w wersji 2-1.3, nad którą obecnie pracujemy, będzie zrealizowanych wiele Waszych postulatów, w tym m.in.

- Uzupełnianie listy wypłat
- cofanie zatwierdzania list wypłat
- Podpowiadanie danych z innych wniosków
- Wydruk - stan zadłużenia na dzień - indywidualny
- Wydruki z wniosku
- możliwość korekty danych wniosku w administratorze
- porównywarka danych osobowych we wniosku
i inne

niestety po drodze wyszła zmiana ustawy o dłużnikach, która wchodzi w życie tuż tuż, dlatego do końca tygodnia wyjdzie do starej i do nowej technologii aktualizacja dostosowująca program do zmian prawnych,

a dopiero potem 2-1.3

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 16 wrz 2015, 14:14

to ja proponuję żeby poprawka zawierała wszystko to co miała stara wersja . bo ten nowy program to szkoda gadać , chyba pomyślę nad innym
tom@s
Referent
Od: 16 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:

Napisano: 16 wrz 2015, 14:20

tom@s pisze:to ja proponuję żeby poprawka zawierała wszystko to co miała stara wersja . bo ten nowy program to szkoda gadać , chyba pomyślę nad innym
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę jak w tym wątku osoba pracująca w innym programie ze zdumieniem napisała, że ona w swoim programie nie ma żadnej z funkcjonalności, o których tutaj była mowa, że Wam brakuje.

Tłumaczyłem już tę sprawę kiedyś tutaj - żeby nowa technologia zawierała wszystkie dodatkowe funkcjonalności, które nie wynikały z wymagań homologacyjnych Ministerstwa, ale do których byliście przyzwyczajeni, musiałaby się ukazać za powiedzmy rok, bo tyle pracy to jeszcze wymagało. A było to niemożliwe, bo MPiPS określiło w wymaganiach homologacyjnych terminy dostosowawcze do których musieliśmy się zastosować i musieliśmy wypuścić wersję spełniającą te wymagania, ale nie zawierającą wszystkich funkcjonalności, do których byliście przyzwyczajeni.
Teraz robimy wszystko żeby jak najszybciej dopisać te funkcjonalności które wymieniacie w tym wątku i w zgłoszeniach.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 26 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x