UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 87 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 01 mar 2016, 9:26

czyli? Można prosić o instrukcję?
Wanda Banda

Napisano: 01 mar 2016, 10:35

Jak mogę zrobić wniosek ze zmianą sytuacji rodziny jak chce dodać dochód uzyskany z macierzyńskiego.
Jak wprowadzam nowy wniosek ze zmianą sytuacji rodziny to automatycznie jako wniosek zmieniany mi wskakuje wniosek o rodzicielski a chce o zasiłek rodzinny.
Gość

Napisano: 02 mar 2016, 12:31

Dziś dla odmiany przy pobieraniu czy raczej próbie pobrania danych z MinFin przez Emp@tię coś takiego:
2016-03-02 11:29:47,660 Ostrzeżenie javax.ejb.EJBTransactionRolledbackException
Czyja wina? :)
Bazyllo

Napisano: 02 mar 2016, 12:36

Proszę sprawdzić w dzienniku zdarzeń dla integracji z Empatią - tam odnaleźć to zdarzenie i zobaczyć tekst pod przyciskiem "Pokaż odpowiedź", tam jest oryginał przychodzący z Empatii, nieprzetworzony przez nasze oprogramowanie. Jeśli tam jest to samo (a tak podejrzewam) to jest to oczywiście problem poza systemem dziedzinowym.
Ogólnie Empatia działa ostatnio coraz gorzej i to b. źle rokuje na 1 kwietnia. My dziennie po kilka zgłoszeń wysyłany na serwis Empatii.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 02 mar 2016, 13:21

w sygnity nie jest aktywne okienko data zgonu w osobach

nie można nic tam wpisac?
jajja

Napisano: 03 mar 2016, 0:14

jajja pisze:w sygnity nie jest aktywne okienko data zgonu w osobach

Jak w zwiazku z tym zrobic wygasniecie zobowiazania dluznika co zmarl?
Jajja

Napisano: 03 mar 2016, 9:00

PODBIJAM PYTANIE
tomektomek pisze:Witam Panie Tomku.
Mam rodzinę składającą się z 4 osób. 2 rodziców i 2 dzieci w tym jedno z orzeczeniem o niepełnosprawności ważnym do 31.12.2015 r. Matka miała w grudniu 2015 r. wypłacone 2 zasiłki rodzinne i dodatek z tyt. kształcenia i rehabilitacji. Kobieta w styczniu 2016 r. miała wypłacone zasiłki rodzinne w pełnej wysokości mimo, iż dochód wynosił 743,00 zł. Nie miała już wypłaconego od stycznia dodatku o którym wspomniałem wcześniej. W lutym przyniosła orzeczenie, które nadal zalicza dziecko do osób niepełnosprawnych. Wniosek na orzeczenie został złożony 12.12.2015 r. Chcąc na nowo przyznać dodatek z tyt. kształcenia i rehabilitacji próbowałem zrobić to za pomocą wniosku o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej. Program jednak nie pozwala na zmianę częściową decyzji, gdyż daje informacje (twardy błąd X), że kryterium jest przekroczone i nie można zmienić w części decyzji. Jak prawidłowo zrobić, zmienić, na nowo przyznać dodatek? Proszę o odpowiedź na forum. Pozdrawiam
tomektomek

Napisano: 03 mar 2016, 11:23

jajja pisze:w sygnity nie jest aktywne okienko data zgonu w osobach

W nowe technologii, na liście osób w menu jest rejestracja informacji o śmierci osoby
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 04 mar 2016, 11:05

skad mam pobrac nowe certyfikaty dla empati /program sygnity/
klikam odnow / w ustawieniach systemowych i nic/
1986

Strona 87 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x