Jak w zwiazku z tym zrobic wygasniecie zobowiazania dluznika co zmarl?jajja pisze:w sygnity nie jest aktywne okienko data zgonu w osobach
nie można nic tam wpisac?
tomektomek pisze:Witam Panie Tomku.
Mam rodzinę składającą się z 4 osób. 2 rodziców i 2 dzieci w tym jedno z orzeczeniem o niepełnosprawności ważnym do 31.12.2015 r. Matka miała w grudniu 2015 r. wypłacone 2 zasiłki rodzinne i dodatek z tyt. kształcenia i rehabilitacji. Kobieta w styczniu 2016 r. miała wypłacone zasiłki rodzinne w pełnej wysokości mimo, iż dochód wynosił 743,00 zł. Nie miała już wypłaconego od stycznia dodatku o którym wspomniałem wcześniej. W lutym przyniosła orzeczenie, które nadal zalicza dziecko do osób niepełnosprawnych. Wniosek na orzeczenie został złożony 12.12.2015 r. Chcąc na nowo przyznać dodatek z tyt. kształcenia i rehabilitacji próbowałem zrobić to za pomocą wniosku o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej. Program jednak nie pozwala na zmianę częściową decyzji, gdyż daje informacje (twardy błąd X), że kryterium jest przekroczone i nie można zmienić w części decyzji. Jak prawidłowo zrobić, zmienić, na nowo przyznać dodatek? Proszę o odpowiedź na forum. Pozdrawiam
jajja pisze:w sygnity nie jest aktywne okienko data zgonu w osobach
nie można nic tam wpisac?