UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 52 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 19 paź 2015, 11:47

Automatyczne okresy nauki w FA by się przydały :D
Bazyllo

Napisano: 20 paź 2015, 9:04

Jestem naprawdę cierpliwym człowiekiem, ale moja cierpliwość też ma jakieś granice. Robię decyzję FA. Na wniosku mam dwoje dzieci. Wprowadzam szkołę i dane zaświadczenia u jednego z nich. Wprowadzam kwoty zaległości z zaświadczenia i klikam "przelicz". System czyści mi dane szkoły, datę zaświadczenia, a w miejsce kwoty alimentów wybranego dziecka pojawia się kwota przyznana na drugie. W polu należności pojawiają się kwoty z księżyca. Dodam, że mam jeszcze wniosek pełnoletniego dziecka tego samego dłużnika, ale kwoty nie są dzielone ani na 2 ani na 3.
Bardzo fajna jest zabawa w odkrywanie "co zrobi ten guzik", ale niekoniecznie w trakcie najbardziej gorącego okresu w pracy :( W starym ŚR sprawa była banalnie prosta. W jednym wniosku dzieliło należność na dwoje dzieci, w drugim zostawiałem zera. Jak widać nowa, lepsza odsłona programu, ma swoje własne zdanie na ten temat. Aż strach pomyśleć, co tam w tej bazie tak naprawdę jest, a co jeszcze będzie :(
Bazyllo

Napisano: 21 paź 2015, 10:16

dlaczego nie można zmienić planu spłat w decyzjach o nienależnie pobranych świadczeniach?
chce zmienić decyzję ze spłat na potrącenia i owszem robi plan spłat na potrącenia ale wymaga tez zrobienia planu spłat (okienko planu spłat jest nieaktywne a kwota spłat wpisana 0,00 zł )
nie można również zrobić planu potraceń należności głównej a odsetek w formie spłat, automatycznie tworzy plan spłat taki sam jak w przypadku należności głównej
proszę przywróćcie to do poprzedniej formy gdy można było dowolnie wprowadzać plan spłat na spłaty lub potrącenia
annaaa

Napisano: 21 paź 2015, 11:29

w opcji uzupełnienie list wypłat nie widzi mi dodatków z tytułu samotnego wych. dziecka , w planie wypłat jest wszystko tak jak w rodzinnym i innych dodatkach, ale samotności "nie widzi" i nie dodaje :(
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 11:36

annaaa pisze:dlaczego nie można zmienić planu spłat w decyzjach o nienależnie pobranych świadczeniach?
chce zmienić decyzję ze spłat na potrącenia i owszem robi plan spłat na potrącenia ale wymaga tez zrobienia planu spłat (okienko planu spłat jest nieaktywne a kwota spłat wpisana 0,00 zł )
nie można również zrobić planu potraceń należności głównej a odsetek w formie spłat, automatycznie tworzy plan spłat taki sam jak w przypadku należności głównej
proszę przywróćcie to do poprzedniej formy gdy można było dowolnie wprowadzać plan spłat na spłaty lub potrącenia
Sprawdziliśmy, u nas to działa. Widocznie jest jakaś szczególna sytuacja u Ciebie, zrób proszę zgłoszenie i prześlij kopię bazy danych.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 21 paź 2015, 12:09

SYGNITY - przekażemy dziś sprawę na help desk, dzięki
annaaa

Napisano: 22 paź 2015, 10:33

zainstalowaliśmy aktualizację i mamy teraz wersję G-1.03.-2-1.3 DPP004 i nie możemy wydrukować decyzji bo wyskakuje błąd: "błąd wywołania metody: 'getPodglad' "
AIK

Napisano: 22 paź 2015, 11:24

Witam
Bardzo proszę o pomoc, nie wiem co się dzieje - wcześniej było ok a teraz przy wprowadzaniu dochodów uzyskanych i utraconych ( w zakładce do wniosku na nowy okres: pozostałe dane/dokumenty/załączniki) w ogóle ich nie widzi. nie utraca i nie uzyskuje, nie wiem może coś ja po tych zmianach robię źle????
Gość

Napisano: 22 paź 2015, 12:50

Pakiet G-1.03-2-1.3DPP004 zawierający realizację zgłoszeń:
- ZGL000000634407
- ZGL000000636358
- ZGL000000636699
- ZGL000000634233
- ZGL000000635382
- ZGL000000634404
- ZGL000000634388
Czy w/w pakiet zawiera jakieś zmiany odnośnie wydruków FA tj np wydruki dla dłużnika o przyznaniu świadczeń z FA?
bo nie ma w opisie a jak nie ma znaczących poprawek to szkoda mi czasu na to
Gość

Napisano: 22 paź 2015, 13:03

Przesłanki do przyznania świadczenia spełnione- ODMOWA.
Wszystkie ptaszki zahaczone, pola wypełnione. Oprogramowanie robi se co chce i jak chce.

A już pomysł z brakiem możliwości modyfikowani wniosku, który poszedł do ZC to paranoja.
marys12

Strona 52 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x