Uzupełnienie rodziny...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Uzupełnienie rodziny...
Mam problem z zakwalifikowaniem wniosku, gdzie Pan złożył wniosek w innej gminie na siebie, żonę i dzieci i ten wniosek już jest w systemie, a u mnie złożył na syna z poprzedniego związku, który mieszka w naszej gminie. Mam zamiar wpisać jako uzupełnienie rodziny i powiązać z tamtą w systemie, ale nie wiem czy dobrze...
https://vlc.onl/ Appvalley
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Sprawy Społeczne
- Kontakt:
Re: Uzupełnienie rodziny...
No chyba jednak nie będzie dobrze.
To nie jest ten sam wniosek. We wniosku (tym Twoim) powinny być wykazane wszystkie dzieci ale "wnoszę o przyznanie karty" zaznaczone tylko przy tym dziecku zamieszkującym na terenie Twojej gminy. U pozostałych powinno być zaznaczone - nie wnoszę o przyznanie karty, u ojca również (ma przecież wydana kartę w innej gminie).
U siebie tworzysz nową rodzinę i wydajesz jedynie temu dziecku, które zamieszkuje na terenie Twojej gminy, pozostałym (tym, którzy maja wydane karty w innej gminie) zaznaczasz: nie rozpatrzono.
Podczas końca obsługi wniosku wskazujesz, że są to te same osoby ale tworzysz nową rodzinę i nie przypisujesz tego dziecka z Twojego terenu to utworzonej już w innej gminie rodziny.
Poza tym.... rozumiem, że wnioskodawca jest ojcem co najmniej trojga dzieci....
Pozdrawiam
To nie jest ten sam wniosek. We wniosku (tym Twoim) powinny być wykazane wszystkie dzieci ale "wnoszę o przyznanie karty" zaznaczone tylko przy tym dziecku zamieszkującym na terenie Twojej gminy. U pozostałych powinno być zaznaczone - nie wnoszę o przyznanie karty, u ojca również (ma przecież wydana kartę w innej gminie).
U siebie tworzysz nową rodzinę i wydajesz jedynie temu dziecku, które zamieszkuje na terenie Twojej gminy, pozostałym (tym, którzy maja wydane karty w innej gminie) zaznaczasz: nie rozpatrzono.
Podczas końca obsługi wniosku wskazujesz, że są to te same osoby ale tworzysz nową rodzinę i nie przypisujesz tego dziecka z Twojego terenu to utworzonej już w innej gminie rodziny.
Poza tym.... rozumiem, że wnioskodawca jest ojcem co najmniej trojga dzieci....

Pozdrawiam
Oprócz Uzupełnienie rodziny... - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
unieważnienie KDR
Rodzina z 3 dorosłych dzieci, w tym jedno było w rodzinie zastępczej
Przypisanie osoby do rodziny
zmiana miejsca zamieszkania
błąd danych na karcie
Czy można domówić elektorniczną formę plus wizualizajcę dla rodzica
problem dotyczący wizualizacji KDR
Decyzja odmowna do wniosku złożeonego przez empatię
Pytanie - jak odpisać
przedłużenie po przerwie