użyczenie z MPiPS
Re: użyczenie z MPiPS
Ja mam zarządzenie Kierownika o inwentaryzacji spis z natury obcych środków trwałych, materiałów i druków ścisłego zarachowania. A w tym zarządzeniu, że inw. mat. i druków przeprowadza się na dzień 31.12.2014, a inw. obcych środków trwałych na 19.12.2014 r. I do tego na arkuszach spisowych spisuję te obce środki, z każdego źródła na osobnym arkuszu, czyli u mnie: z Ministerstwa notebook i z urzędu Pracy program SEPI. I kopie tych arkuszy wysyłam do UP i Ministerstwa.
Ale dlaczego do 21 grudnia?? Obce środki trwałe spisuje się na 31 grudnia i nie jest powiedziane, że muszę to zrobić wcześniej. Mogę ale jeżeli zrobię to 31 grudnia to też będzie prawidłowo.
Ludzie przeczytajcie ze zrozumieniem to pismo. Należy podać stan na 31 października. Inwentaryzację tej jednej rzeczy można zrobić w 10 minut, nawet dzisiaj, z uzupełnieniem arkusza i wysłaniem go. Zarządzeniem powołuje się komisję inwentaryzacyjną do spisu obcych środków trwałych i do roboty ;]
O jakim piśmie mowa? Nie dostała żadnego pisma z ministerstwa ani województwa. Czy ktoś może wrzucić skan pisma? Bardzo proszę.
nawet jak nie dostałaś pisma to musisz zinwentaryzować i im przesłać wyniki inwentaryzacji, bo tak jest w umowie z nimi
a gdzie wpisaliście ten terminal do książki środków trwałych - amortyzacja czy do księgi inwentarzowej?
A jakie macie konto pozabilansowe do ujęcia terminali?? bo ja w załączniku nr 3 nie znalazłem konta gdzie ewntualnie można to podpiąć jako obcy składnik majątku
A jakie macie konto pozabilansowe do ujęcia terminali?? bo ja w załączniku nr 3 nie znalazłem konta gdzie ewntualnie można to podpiąć jako obcy składnik majątku
Oprócz użyczenie z MPiPS - Księgowość przeczytaj również:
ZFŚS-odpis
wynajem sali
Decyzje z ŚR
Wyliczenie wkładu własnego i kosztów pośrednich w projekcie
Duplikaty
przekazanie
nagroda na macierzyńskim
CZY KORYGUJECIE SKŁ.ZDROWOTNE KLIENTÓW PO...
dotacja na asystenta rodziny
Do którego paragrafu zaliczyć
czy będzie dobrze?
DOŻYWIANIE DZIECI NA WNIOSEK DYREKTORA
Odpłatność za DPS
dotacje na zasiłki stałe
dodatki 200 zł.(mazowieckie)
Nagroda a ZUS i KUP