użyczenie z MPiPS

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
gumi

Re: użyczenie z MPiPS

Post autor: gumi »

Ja mam zarządzenie Kierownika o inwentaryzacji spis z natury obcych środków trwałych, materiałów i druków ścisłego zarachowania. A w tym zarządzeniu, że inw. mat. i druków przeprowadza się na dzień 31.12.2014, a inw. obcych środków trwałych na 19.12.2014 r. I do tego na arkuszach spisowych spisuję te obce środki, z każdego źródła na osobnym arkuszu, czyli u mnie: z Ministerstwa notebook i z urzędu Pracy program SEPI. I kopie tych arkuszy wysyłam do UP i Ministerstwa.
ilomig1

Post autor: ilomig1 »

Ale dlaczego do 21 grudnia?? Obce środki trwałe spisuje się na 31 grudnia i nie jest powiedziane, że muszę to zrobić wcześniej. Mogę ale jeżeli zrobię to 31 grudnia to też będzie prawidłowo.
Agaaa

Post autor: Agaaa »

Ludzie przeczytajcie ze zrozumieniem to pismo. Należy podać stan na 31 października. Inwentaryzację tej jednej rzeczy można zrobić w 10 minut, nawet dzisiaj, z uzupełnieniem arkusza i wysłaniem go. Zarządzeniem powołuje się komisję inwentaryzacyjną do spisu obcych środków trwałych i do roboty ;]
ilomig

Post autor: ilomig »

O jakim piśmie mowa? Nie dostała żadnego pisma z ministerstwa ani województwa. Czy ktoś może wrzucić skan pisma? Bardzo proszę.
gumi

nawet jak nie dostałaś pisma to musisz zinwentaryzować i im przesłać wyniki inwentaryzacji, bo tak jest w umowie z nimi
Ewela215

Post autor: Ewela215 »

Rozumiem że na arkuszu spisowym wpisujemy ilość bez wartości
gumi

z wartością, bo przecież jest w umowie
alicja123

Post autor: alicja123 »

a gdzie wpisaliście ten terminal do książki środków trwałych - amortyzacja czy do księgi inwentarzowej?
ccc

Post autor: ccc »

A jakie macie konto pozabilansowe do ujęcia terminali?? bo ja w załączniku nr 3 nie znalazłem konta gdzie ewntualnie można to podpiąć jako obcy składnik majątku
Aapsik

Post autor: Aapsik »

A jakie macie konto pozabilansowe do ujęcia terminali?? bo ja w załączniku nr 3 nie znalazłem konta gdzie ewntualnie można to podpiąć jako obcy składnik majątku
ODPOWIEDZ