uzysk po roku bazowym netto? - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 12    [ Posty: 113 ]

Napisano: 21 maja 2015, 12:43

to ja pisze:no bardzo wolalbym unikac kontaktu z takimi osobami nawet wirtualnego
No to powiem Ci, że homofoby brzydzą mnie o wiele bardziej niż homoseksualiści. Uważam, że część z nich to właśnie ukryta opcja, albo dewianci.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2015, 12:44

Dzięki kb, podam to do kierownika i niech ogarnia. Podejrzewam, że z niektórymi pracodawcami będzie problem, bo np. wystawiają zaświadczenia tylko na swoich drukach firmowych ale może dostosują je dla naszych potrzeb.
odsetek1

Napisano: 21 maja 2015, 12:46

u mnie tez nie wydaja na naszych, ale jak klient im pokaze co musi w zaswiadczeniu byc to to wpisuja
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2015, 12:54

Iks pisze:
to ja pisze:no bardzo wolalbym unikac kontaktu z takimi osobami nawet wirtualnego
No to powiem Ci, że homofoby brzydzą mnie o wiele bardziej niż homoseksualiści. Uważam, że część z nich to właśnie ukryta opcja, albo dewianci.
Lubię to.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2015, 13:14

dzięki kb
klaraaaa

Napisano: 21 maja 2015, 13:17

KB: dlaczego w tym wzorze masz zaliczkę na podatek, a nie podatek należny?
mops2

Napisano: 21 maja 2015, 13:17

hm, po meczu pod prysznice wolę iść z homofobem niż z homoseksualistą. :lol: :lol: :lol: :lol:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2015, 13:49

a co myślicie o mojej propozycji?

……………………………………
miejscowość, data

Z a ś w i a d c z e n i e

Zaświadcza się, że Pani/Pan ………………………………………………………………….
zam. ………………………………………….. został(a) zatrudniony(a) w naszym zakładzie na podstawie umowy o pracę / umowy zlecenia od dnia: ……………………………. i uzyskał(a) z tego tytułu dochód* za miesiąc: ….......................................... tj. miesiąc następujący po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty w wysokości ……………………….

* dochód oznacza to - przychody podlegające opodatkowaniu na zasadach określonych w art. 27, 30b, 30c i 30e ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych pomniejszone o koszty uzyskania przychodu, należny podatek dochodowy od osób fizycznych, składki na ubezpieczenia społeczne niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu oraz składki na ubezpieczenie zdrowotne.

Zaświadczenie wydaje się w celu przedłożenia w ……………………………. do ustalenia uprawnień do świadczeń rodzinnych.
Pegii

Napisano: 21 maja 2015, 13:56

Czy Wy na pewno dobrze rozumiecie ten artykuł? Przecież dochód netto czy "na rękę" - jak zwał tak zwał - jest już dochodem pomniejszonym o KUP. Nie jest to nic innego jak dubel.
justakapusta

Napisano: 21 maja 2015, 13:59

netto nie jest pomniejszone o koszty uzyskania.
Koszt uzyskania to "sztuczny twór", który nie pomniejsza twojego dochodu netto. Ty je tak naprawdę otrzymujesz. To jest tylko istotne przy opodatkowaniu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 5 z 12    [ Posty: 113 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x