uzysk z rodzicielskiego a 1za1 - pilne - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 02 mar 2016, 13:08

Czyli jeśli ja mam w aktach, że kobieta utraciła już rodzicielski to nie powinnam jej sama zrobić utraty z niego i zmienić decyzji tylko czekać na jej wniosek??? I jeśli rodzicielski powoduje całkowite uprawnienia do zasiłku rodzicielskiego to w momencie jego utraty też powinnam czekać na jej nowy wniosek o ponowne przeliczenie??
jagoda3

Napisano: 02 mar 2016, 14:53

Może jeszcze ktoś się wypowie bo ja na prawdę nie wiem jak to zrobić. Jeśli wypłacę jej 1za1 i w tym jest rozpoczęcie roku to we wrześniu na normalnych zasadach już nie dostanie tak? A jeśli przez te 2 miesiące przeliczę jej tylko zasiłek rodzinny to we wrześniu będę mogła jej 100 zł. dać? Czy nie można tak zakombinować??
jagoda3

Napisano: 02 mar 2016, 19:01

Czy nikt nie mial takiego przypadku?
jagoda3

Napisano: 03 mar 2016, 15:00

Ja wypłaciłam w lutym zł za zł.: wyprawkę 2 razy po 8,33 zł za luty br. a od marca już robię dec. bez przekroczenia i program Sygnity pomniejsza we wrześniu tylko 9,66 zł nie wiem skąd tak kwota bo wypłaciłam 16,66 zł. Teraz to już nic nie rozumię. Pomniejszać czy cała kwota do wypłaty dodatku.
Gość

Napisano: 03 mar 2016, 15:53

jagoda3 pisze:1.Mam osobę której robię uzysk z rodzicielskiego za luty i wychodzi jej od marca 1 za Ale rodzicielski ma tylko do kwietnia, wiec jak powinnam wydać jej decyzję? 1za1 na marzec, kwiecień i maj (utraci go w kwietniu) a od czerwca normalne świadczenie, czy jedną decyzję na cały okres 1za1 i później w czerwcu utrata za maj i od czerwca całe świadczenia??
2. I co w takim przypadku z rozpoczęciem roku szkolnego który w msc III, IV i V weźmie podzielony na miesiące, a we wrześniu mam jej znowu dać cały w wys. 100 zł. bo już nie będzie miała 1za1????

a do starych zasiłków to jest przed grudniem 2015 roku nie stosuje sie starych przepisów ?
to jest najpierw czy z przekroczenia sie nie łapie a dopiero potem zł zł ?
52424

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x