UZYSKANIE DOCHODU - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 gru 2021, 12:27

wiem, że jest podobny temat na forum ale brak odpowiedzi.
jaka decyzję wydać zmieniającą czy cofającą od października pp dodoręczeniu przez matkę decyzji z dnia 10.12.2021, przyznającej synowi stypendium socjalne na uczelni od 1.10.21 do 30.06.22. po doliczeniu kwoty miesięcznej przyznanego stypendium od października przekracza dochód. POMÓŻCIE RODACY.................
miczel666
Praktykant
Od: 20 cze 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR/ŚW

Napisano: 16 gru 2021, 13:41

Jeśli wypłaciłaś całość to musisz wznowić postępowanie w celu wydania decyzji cofającej i zwrotu nienależnie pobranego świadczenia. Ja przesłuchuję stronę do protokołu . Na podstawie zebranych dokumentów oraz zeznań strony. Wydaje decyzje cofającą i uznającą pobrane stypendium za nienależnie pobrane świadczenie. Podaje nr konta i termin zwrotu. Jeśli strona nie wpłaci i nie odwoła się . To następnie decyzja żądania zwrotu za okresy nienależnie pobrane. zawsze strona może ze względu na trudną sytuacje i itp. zwrócić się do Organu o odstąpienie od zwrotu ze względu na...........lub rozłożenie na raty.
Zbychu64
Stażysta
Od: 23 sie 2021, 13:24
Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami

Napisano: 16 gru 2021, 13:56

Zbychu64 pisze:
16 gru 2021, 13:41
Jeśli wypłaciłaś całość to musisz wznowić postępowanie w celu wydania decyzji cofającej i zwrotu nienależnie pobranego świadczenia. Ja przesłuchuję stronę do protokołu . Na podstawie zebranych dokumentów oraz zeznań strony. Wydaje decyzje cofającą i uznającą pobrane stypendium za nienależnie pobrane świadczenie. Podaje nr konta i termin zwrotu. Jeśli strona nie wpłaci i nie odwoła się . To następnie decyzja żądania zwrotu za okresy nienależnie pobrane. zawsze strona może ze względu na trudną sytuacje i itp. zwrócić się do Organu o odstąpienie od zwrotu ze względu na...........lub rozłożenie na raty.
no właśnie nie wypłaciłem jeszcze, czyli co decyzja uchylajaca czy wstrzymująca?
miczel666
Praktykant

Napisano: 16 gru 2021, 16:53

Zbychu64 jeśli byłbyś tak uprzejmy,a widzę że masz dość sporą wiedzę podrzuć mi wzór decyzji zmieniającej bo ustaliłem że taka musi byc-kasy jeszcze nie wypłaciłem, wziąłem od Pani oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji-POMOŻESZ?
miczel666
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x