vat usługi opiekuńcze
vat usługi opiekuńcze
Witam czy do deklaracji cząstkowej vat za styczeń wliczamy z usług opiekuńczych tylko to co nam wpłynęło na konto w styczniu czy kwotę należną za styczeń (na podstawie pk)?? Dziękuję za odpowiedź.
Re: vat usługi opiekuńcze
ja nie wykazuję usług bo są opłacane na podstawie decyzji czyli nie podlegają VAT
A jeśli w styczniu mam wystawioną decyzję dotycząca odstąpienia od żądania należności za listopad 2016 albo w związku ze zmianą sytuacji majątkowej podopiecznego (wzrost ceny za godzinę usług) za poprzedni rok to ujmować taką decyzję w VAT?
Faktury zakupowe wpisujecie do rejestru vat i wykazujecie do odliczenia?
Dziewczyny i chłopaki kochane starajcie się nie tworzyć nowych wątków o takiej samej tematyce jaka już była poruszana we wcześniejszych wątkach - będzie nam wszystkim o wiele łatwiej dotrzeć do informacji przesledzić odpowiedzi itp
Ja nie będę wykazywała w rejestrze VAT usług opiekuńczych tak jak JULA2 i z tego samego powodu . Poszperajcie po wcześniejszych wątkach na temat VAT w OPS
Ja nie będę wykazywała w rejestrze VAT usług opiekuńczych tak jak JULA2 i z tego samego powodu . Poszperajcie po wcześniejszych wątkach na temat VAT w OPS
podatek VAT naliczony przy zakupach możesz odliczyć tylko od takich zakupów które służą sprzedaży opodatkowanej i tylko takie wpisujesz w rejestrze zakupu VAT . Masz sprzedaż opodatkowaną podatkiem VAT ?jola001 pisze:Faktury zakupowe wpisujecie do rejestru vat i wykazujecie do odliczenia?
Oprócz vat usługi opiekuńcze - Księgowość przeczytaj również:
Koszty obsługi dodatki energetyczne
wydatki strukturalne
wydatek strukturalny - program osłonowy
PIT 11 zbiorcza wysyłka
Wydatki strukturalne na Uniwersytecie
zapłata faktury
dobrowolne chorobowe
posiłki poza programem dozywiania
umowa zlecenie po nowemu
JPK_VAT
koszty na przełomie roku