VAT w OPS - Księgowość

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 30 lip 2013, 10:25

myślę, że problem u niektórych osób jest z pojęciem i jego zakresem \"GMINA\", stąd różne zdania :))
~Beata1

Napisano: 06 sie 2013, 10:40

...pomyslcie po co NSA podjęlo uchwałę w składzie 7 sędziów...

Doczytajcie co to znaczy uchwała NSA...

...może wtedy zrozumiecie. I zamiast cytować Wyborczą BDMB niech lepiej doczyta Konstytucje i ustawy...może wtedy zrozumiecie co to znaczy działalność gospodarcza gminy...kto wie...
~TW

Napisano: 06 sie 2013, 11:18

TW a po co NSA podjęło uchwałę w składzie 7 sędziów??
~mw

Napisano: 06 sie 2013, 12:08

Dziwna sprawa: jest czytelna definicja podatnika i działalności gospogarczej, są zapisy w Konstytucji, w ustawie o samorządzie gminnym, w ustawie o gospodarce komunalnej, a w końcu uchwała NSA w składzie 7 sędziów...... Ciekawe, dlaczego gminy chcą koniecznie być vatowcami....?
~Lucy

Napisano: 13 sie 2013, 15:06

TW to czemu robisz szkolenia z VAT skoro \"GDZIE W UCHWALE NSA JEST STWIERDZENIE, ŻE GMINA JEST PODATNIKIEM VAT ...\"
~Renia

Napisano: 15 lis 2013, 16:38

i co z tym Vatem czy coś wiemy więcej? pozdrawiam!
~justyna

Napisano: 18 gru 2013, 3:14

Witam. Chcialabym pracowac jako ksiegowa w budzecie ale czekan.na.szkolenie ,czy ktos moze powiedziedz czy ksiegujac np usluge informatyczna odliczam vat naliczony i jak wyglada ksiegowanie. Chodzi o gminny ops . Nie wiem czy sprawa vatu wyglada tak jak w przedsiebiorstwach prywatnych i czy sklada sie vat 7 ? Co moze ops np sprzedac?

~anna

Napisano: 18 gru 2013, 3:16

Witam. Chcialabym pracowac jako ksiegowa w budzecie ale czekan.na.szkolenie ,czy ktos moze powiedziedz czy ksiegujac np usluge informatyczna odliczam vat naliczony i jak wyglada ksiegowanie. Chodzi o gminny ops . Nie wiem czy sprawa vatu wyglada tak jak w przedsiebiorstwach prywatnych i czy sklada sie vat 7 ? Co moze ops np sprzedac?

~anna

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x