mieszkanie z byłym mężem - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 mar 2016, 19:43

Witam!
Mam pytanie, wnioskodawca o dodatek mieszkaniowy jest po rozwodzie i zamieszkuje z byłym mężem. On nie płaci rachunków. Czy jego nie liczę do członków rodziny, czy musi być podział mieszkania na części, jkie zamieszk. on i ona osobno i kto ma zrobić taki podział. Co z wys. czynszu i opłatą za wodę, też podzielić i kto ma to zrobić? Czy lepiej po prostu tylko go nie wliczać do rodziny i nic nie dzielić, on jest prawdopodobnie eksmitowany, pozdrawiam .
Miki5

Napisano: 11 mar 2016, 21:36

nie lubie się powtarzać tu masz odpowiedz
viewtopic.php?f=11&t=207205360&start=10
2 strona 1 post od góry
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2016, 21:59

Dziękuję, ale nie dodałam , że ten były mąż nie ma żadnych praw do tego mieszkania, wszystko jest na Panią. Czy to ma znaczenie?
Miki5

Napisano: 11 mar 2016, 23:20

proszę o odp.
Miki5

Napisano: 12 mar 2016, 12:36

Chodzi mi o to, czy oni mogą się podzielić mieszkaniem, jeśli on nie ma żadnych praw. Muszą wtedy chyba iść do zarządcy, i z nim to ustalić, bo przecież on podbija wniosek, uzupełnia tę powierzchnię mieszkania, jaką zajmuje wnioskodawca. Czy po prostu pominąć tego pana i nic nie dzielić i nie ma go po prostu w składzie rodziny, on chyba jest eksmitowany. Bardzo proszę o odp.
Miki5

Napisano: 13 mar 2016, 22:06

Powiem tak: w postępowaniu o dodatek nie należy uwzględniać byłego małżonka, jednocześnie jego problemy mieszkaniowe nie są problemem urzędu (w szczególności problemem urzędu nie są jego dochody, tytuły prawne, eksmisje, podziały mieszkania, rola zarządcy itp.). Nie widzę powodu doradzać mu/im wychodząc poza wniosek.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x