wniosek z lutego decyzja z marca - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 mar 2016, 10:13

Witam
Osoba złożyła niekompletny wniosek 29 lutego. Dokumenty doniosła dopiero w marcu. W marcu natomiast zmienia się kwota najniższej emerytury. Mam przyjąć najniższą emeryturę obowiązującą do końca lutego czy już nową obowiązującą od 1 marca przy wydawaniu decyzji?
Z góry dziękuję
mona22

Napisano: 11 mar 2016, 10:30

..całość dokumentów dotyczy wniosku z 28 lutego. Czyli przyjmujesz dochody za XI, XII, i I.
tekla

Napisano: 11 mar 2016, 10:47

Tak dochody z 3 ostatnich miesięcy ale chodzi mi bardziej o to że do programu muszę wprowadzić kwotę najniższej emerytury obowiązującą od marca 2016r. Czyli dodatek wyliczany jest na podstawie innych kryteriów niż w lutym
monika22

Napisano: 11 mar 2016, 10:57

..kiedyś, dla takich decyzji w programie, na etapie wydawania decyzji wpisywałam kwotę emerytury obowiązującej w lutym. Ale teraz przyjmuję kwotę obowiązującą w dniu wydania decyzji - czyli po rewaloryzacji.
tekla

Napisano: 11 mar 2016, 12:36

Przy wydawaniu decyzji o przyznaniu dodatku mieszkaniowego uwzględnia się kwotę najniższej emerytury obowiązującą w dniu złożenia wniosku, ogłaszaną przez Prezesa Zakładu Ubezpieczeń Społecznych w Dzienniku Urzędowym art 3 pkt.2 ustawy o dodatkach mieszkaniowych. jeśli wniosek złożony 29 lutego a decyzja wydana po 1 marca obowiązuje jeszcze najniższa emerytura z lutego.
ABS

Napisano: 11 mar 2016, 15:04

taj jak ABS robię, ale mozesz wprowazi te nowa kwote a komputer i tak ci policzy te stara do wniosku z lutego tam sa przeciez daty od kiedy obowiązuje
mjabłko

Napisano: 15 mar 2016, 8:58

Dzięki ;)
mona22

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x