Tak jak wynika z programu finansujemy tylko wynagrodzenia, a to paragraf 4010. To jak na tym paragrafie księgować wynagrodzenia? Ministerstwo słabo uzasadniło wydatki jakie należy księgować na 4730.
marisa34
polecam przejrzeć cały konkurs na ten rok-tam jest odpowiedz https://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-r ... /rok-2017/
2100zł - tak ale trzeba zachować proporcje do wkładu własnego i do wielkości etatu, oraz głoszonego zapotrzebowania.
proporcje w ramach dofinansowania ile z FP ile z budżetu określa dokładnie umowa- więc albo przeczytać umowę albo poczekać na umowę i przeczytać, albo wyliczyć sobie z ogłoszenia ministerstwa , a jak się nie umie to zadzwonić do UW i miły pan albo apni zajmujaca się sprawą wytłumaczą
Dostałam umowę z umowy właściwie nic nie wynika. Poza tym co już wszyscy wiedzą, nigdzie nie ma zapisu, że srodki z FP mają być poza budżetem. Opieram się na tym co usłyszałam z UW przez telefon: nie wprowadzać do budżetu!!!!Założyłam odrębny rachunek. Wpływ środkow zaksięgowałam 139/240. Refundację na tym koncie 240/139 z paragrafem 85322 par. 4370. czy dobrze myślę? Jakie teraz zapisy zrobić na koncie budżetu po refundacji? Pomóżcie...