No cóż nazwijmy rzecz po imieniu; twoja wiedza jak widzę ogranicza się do piętnowania
bo merytorycznie po prostu nie potrafisz zająć stanowiska,
Ale dziękuję za wpis bo dzięki niemu pewnie kilka osób zwróciło uwagę na ten fragment konferencji.
I jeszcze jedno w aspekcie lania wody:) - fakt do jakiej destrukcji kolejne ekipy rządzące doprowadziły zawód pracownika socjalnego jest przerażający - to w kwestii empatii:).
Miejmy nadzieję, że przy zielonym świetle obecnego rządu ci którzy tak dobrze przez te lata bawili się cudzym kosztem teraz po prostu dostaną zapłatę adekwatną do wykazanych w praktyce umiejętności.
O wszechobecnej inwigilacji i pozyskiwaniu informacji wiem od dawna, a domyślałam się jeszcze wcześniej, mało tego skala piętnowania informacji i ośmieszania ma dzisiaj taki wymiar, że osoby bardzo wrażliwe czy też, którym zależy na dobrej opinii tracą zdrowie, a nawet posuwają się do samobójstwa.
To w kontekście artykułu o komorniku.
A w kwestii mojego zwolnienia z pracy ja nie przypadkiem założyłam sprawę w Sądzie i odwołałam się od zwolnienia z pracy - bo to Sąd jest od osądzania, i nie przypadkiem wyrok w I Instancji był na moją korzyść chociaż nikt nie dawał mi szans.
Pewnie też nikt nie przypuszczał, że pokonam wszystkie trudności i samą siebie, że będę tak konsekwentna aby przez te wszystkie lata jednak próbować doprowadzić zgodnie z prawem sprawę do końca.
Tak więc cieszy mnie fakt, że są ludzie w naszym wymiarze sprawiedliwości, którzy rzetelnie ( czyli zgodnie z podstawowym konstytucyjnym prawem i obowiązkiem) jeszcze wykonują swoją pracę bo istotnie stosowanie prawa w praktyce i wykorzystywanie nieznajomości prawa ( brak rzetelnej informacji) jest porażający.
A w taki sposób nawiązuje się kontakty i w zależności od dobrej lub złej woli
niszczy lub gloryfikuje człowieka - pytanie czemu i komu służą takie zjazdy i kto jest ich uczestnikiem?
Ale odbiegam od XVI OKPS - chciałam tylko zasygnalizować, że są Konferencje konstruktywne, których cel jest jasny i bardzo konkretny ( w naszym przypadku nastawiony na rozwiązywanie problemów)
I są zjazdy, które mają na celu załatwianie wyłącznie interesów poszczegolnych jej czlonkow na zasadzie "warto bywać" aby nie wypaśc z ram bez względu czy ma się coś do powiedzenia czy nie.
Innymi słowy dla znudzonych kobiet, którym ciągle malo wladzy - pozbywanie się energii poprzez gadulstwo jest o tyle szkodliwe i niebezpieczne, że nie daje konretnych efektów poza chęcią zaistnienia w eksklusywnym towarzystwie..............
Likwidacja serwisu WPIS: Wiadomości Pomocy i Integracji Społecznej?
Od kilku dni nie jest dostępny serwis WPIS.IRSS.pl. Serwis internetowy "WPIS: Wiadomości Pomocy i Integracji Społecznej" https://wpis.irss.pl/ był tworzony przez Instytut Rozwoju Służb Społecznych w porozumieniu z Redakcją Serwisu OPS.pl
Przyczyną czasowego lub stałego zniknięcia internetowych zasobów serwisu WPIS.IRSS.PL mogą być zmiany personalne w IRSS (https://irss.pl/)
Z chwilą zawieszenia funkcjonowania tego serwisu przestały być m.in. dostępne ważne informacje na temat działalności Międzynarodowej Federacji Pracowników Socjalnych (IFSW), Polskiej Federacji Związkowej Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej (PFZPSiPS) oraz inne ważne informacje dotyczące systemu pomocy społecznej, pracy socjalnej, polityki społecznej w Polsce oraz innych krajach.
Dlaczego twierdzisz, że nie ma dostępu do IFSW czy PFZPSiPS przecież te organizacje mają swoje strony internetowe, kwestia polega tylko na tym, aby chciało się chcieć na te strony zajrzeć no i dla młodszych pracowników socjalnych - aby mieli tą wiedzę, że w ogóle one istnieją.
Myślę, że przyczyny "zniknięcia internetowych zasobow serwisu ......" mogą zastanawiać pod kątem faktu, ze IRSS było zainteresowane wykupieniem https://www.ops.pl ze wszystkimi jego zasobami i archiwum na krotko aby stać się wlaścicielem i dysponentem danych po czym odsprzedalo obecnemu wlaścicielowi resztki czyli okrojony serwis zatrzymując sobie archiwum - i to jest właściwa przyczyna ograniczenia dostępu do informacji( od początku dla mnie jest to nie do pomyślenia, że zostaliśmy pozbawieni takich zasobów bez naszej wiedzy ( wszystko bowiem działo się jakby ukradkiem, jakby działali przeciwko .
Od dawna przyglądam się temu Instytutowi i powiem szczerze, że trudno mi znaleźć jakiś pozytywny aspekt w kwestii integracji pracowników socjalnych - odnoszę wrażenie, że nie dośc, że mataczy to jeszcze dzieli - ale to moja i wylącznie moja opinia na podstawie chociażby mojego postu "zwolnienie z pracy", który zniknął wraz z odkupieniem ops.pl przez IRSS.