W jaki sposób można wypromować swój ops - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 11 maja 2015, 8:12

Promocja to ładna, przejrzysta strona internetowa. Logo, logotyp i stosowna kolorystyka. To odpowiednie PR wewnetrzny i zewnetrzny. To "bywanie" szefa, tam gdzie jest to konieczne i wskazane. Promowanie działan czyli nie info ile kasy panstwowej wydalismy ale co robimy ponad to :)
bea :)

Napisano: 11 maja 2015, 12:01

Bardzo dobrze sprawdzają się konferencje informacyjne.Zachęcam do tego aby przynajmniej raz na jakiś czas zwoływać takie spotkania z podmiotami, które zajmują się rodziną, zapraszać ich do współpracy. Można wtedy przedstawić strategię, plan działania na rok, na kolejne półrocze lub wprowadzać modyfikacje. Można mówić o wszystkim. Ludzie naprawdę zaczną was inaczej postrzegać.
Ja generalnie lubię jak cały czas coś się dzieje, jest młyn, są media i dużo ludzi, którzy widzą jak inaczej może działać ops. Brakowało mi np, że dyrektor wydziału w województwie nie posiada informacji o tym co robimy, jak pracujemy i jakie mamy pomysły, więc mu o wszystkim opowiedziałam osobiście. Zaprosiłam ...i nie odpuszczę, ponieważ uważam, że powinien nas pochwalić. Zdziwił się trochę ale nie odmówi.Przyjedzie.
Emilka.

Napisano: 11 maja 2015, 14:27

Promować należy działalność/ofertę ośrodka a nie sam ośrodek. Warto się skupić głownie na formach aktywizacji, interwencji kryzysowej, rodzicielstwie zastępczym, walce z uzależnieniami, projektach unijnych, szkoleniach, usługach opiekuńczych, psychologicznych, dziennych dps-ach.
Internet, lokalne media. Tam trzeba uderzyć. Pokrzywdzeni przez los muszą wiedzieć na co mogą liczyć ze strony ops-u.
Strony mopsów powinny być czytelne. Muszą się tam znaleźć konkretne informacje o formach wsparcia, kryteriach, ważne linki (PUP - oferty pracy itp).
Istotną rolę odgrywają często filmiki z kursów na których klienci zachwalają unijne projekty w których przyszło im wziąć udział, zdjęcia pokazujące wesołych staruszków grających w warcaby w dziennym dps lub dzieciaki w świetlicy.
Ares

Napisano: 11 maja 2015, 15:17

Ares pisze:Promować należy działalność/ofertę ośrodka a nie sam ośrodek
I to jest klucz. Bardzo dobrze Ares- fajnie, że jesteś i zabierasz głos w dyskusji.
Emilka.

Napisano: 11 maja 2015, 16:30

Mam już tyle kluczy że mogę zostać woźnym.
Spróbuję w katolickiej szkole dla dziewcząt:D
Ares

Napisano: 11 maja 2015, 16:46

No tak. Tam może być ciekawie ;) Trzeba by dziewczęta przekonać do zmiany podejścia. Pomiń tylko osobę starszej przełożonej...bynajmniej nie ze względu na szacunek dla starszych- tylko...? (Nie powiem bo się wstydzę;)
Emilka.

Napisano: 11 maja 2015, 17:12

Będe oddanym woźnym. Jak będzie trzeba zostanę na noc by... odciążyć przełożoną. Wszystkiego przypilnuję.
Kołdrą przykryję, pogłaszczę, zgaszę światło, opowiem wierszyk o malinowym chruśniaku Leśmiana.

W tym czasie mopsy niech zatrudnią dobrego grafika do stworzenia fajnej strony internetowej. Jeśli nie ma cię w sieci to nie istniejesz. Takie czasy. Nie ma promocji bez internetu.
Ares

Napisano: 11 maja 2015, 17:24

he, he..zarembisty gość..ale się uśmiałam..Ja nie mam wątpliwości, że poezję byś im czytał, baaa.. co ja mówię,pomysłów na promocję OPS lub szkoły zakonnej byście wspólnie szukali...wiesz projekty szaty graficznej itd.To wymaga czasu a najlepiej pracuje sie nocą.

ps. No ale dobrze, dobrze - już tyle. Mam pisanie i to dużo, powinam się skoncentrować a nie gadka szmatka- wiesz to takie niepoważne z mojej strony, szkoda mówić.
Emilka.

Napisano: 11 maja 2015, 18:07

Nie promuj tu pracoholizmu:)
Ares

Napisano: 11 maja 2015, 18:25

co ty. Polacy mówią. Robota to głupota, lub "robota nie zając nie ucieknie" lub "co masz zrobić dzisiaj przełóż na jutro"
I ja to kupuję.Co widać.
Roboty nie przerobisz ...a żyje się raz.
Emilka.

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem