Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
1) przyznać świadczenie pielęgnacyjne z tytułu opieki nad niepełnosprawnym .......
na okres od 01.03.2019 do 31.12.2019 w wysokości 1.583,00 zł miesięcznie
na okres od 01.01.2020 do na stałe w miesięcznej kwocie ustalonej na rok 2020 i następne w drodze obwieszczenia ministra właściwego do spraw zabezpieczenia społecznego w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej ,, Monitor Polski,,.
tak sko u mnie pisze i WUW i ja też i nie bede co roku zmieniała decyzji
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Fajny pomysł z taką decyzją.... u mnie w programie w decyzjach na stałe wskakuje kwota 1583zł .... więc musiałabym ręcznie zmieniać....... ale zastanawia mnie , czy po wydaniu obwieszczenia nie trzeba wysyłać do ludzi jakiejś informacji o obowiązującej, nowej wysokości św. pielęgnacyjnego.
- od 2019-04-01 do 2019-12-31 w wysokości 1583,00 zł miesięcznie,
- od 2020-01-01 do 2020-12-31 w wysokości ustalonej na rok 2020 podlegającej ogłoszeniu w drodze obwieszczenia przez ministra właściwego do spraw zabezpieczenia społecznego w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej „Monitor Polski”, w terminie do dnia 15 listopada każdego roku,
- od 2021-01-01 do 2021-03-31 w wysokości ustalonej na rok 2021 podlegającej ogłoszeniu w drodze obwieszczenia przez ministra właściwego do spraw zabezpieczenia społecznego w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej „Monitor Polski”, w terminie do dnia 15 listopada każdego roku,.