xwx pisze:Pewnie że mają prawo i nie obrażaj tu pracowników GOPS-u . Ty jesteś głupia pinda !! - 1986 ci doradził co masz zrobić.
Nie mają takiego prawa.Jeżeli zrobią to, to same złamią prawo. Niech w decyzji odmownej podadzą podstawę. Ciekawi mnie bardzo jaką.
Nie musisz wypełniać wniosku podsuniętego prze OPS, jeżeli uważasz, że jest zredagowany niezgodnie z ustawą.Ina pisze:Jak napisze tym krowom ze zaprzestalam prowadzenia gospodarstwa od 1 lipca 2013... to jedna pinda z gopsu twierdzi ze przeniosa mnie do zus z dniem 1 lipca z mocy ustawy … a składki z krus od 1 lipca zostana mi zwrócone … a ja nie chce być w zusie …ponieważ skladki z zus nie wliczaja się do krus…. A jak mama daj Boze jeszcze z dziesiec lat pociągnie… to nie będę miala emerytury ani z zus ani z krus… a jak będzie to grosze z zusu… i co mam robic … nie chce pisac do sko, ani chodzic po sadach… tak pindy z gopsow robia w konia rolnikow…tych rolnikow których znam oświadczyło ze zaprzestali prowadz. g.r. z dniem 15 maja …. z tego co wiem zaleglego nie dostana….
Moje pytanie jak podpisze ze zrezygnowałam z dniem 1 lipca 2013 i nie chce do krus czy maja prawo mnie na sile wsadzic do zusu ?
Piszesz swój, zgodnie z wymogami ustawy. To samo dotyczy oświadczeń. Składasz na dziennik podawczy i niech Panie główkują, na jakiej podstawie wydać decyzję odmowną. Pamiętaj, że dzisiaj za przekroczenie uprawnień, albo działanie na szkodę drugiej osoby, urzędnik może ponieść nawet konsekwencje cywilne i karne.