w końcu co z rolnikami - Świadczenia rodzinne

Strona 25 z 25    [ Posty: 244 ]

Napisano: 12 cze 2014, 14:45

xwx pisze:Pewnie że mają prawo i nie obrażaj tu pracowników GOPS-u . Ty jesteś głupia pinda !! - 1986 ci doradził co masz zrobić.
Nie mają takiego prawa.Jeżeli zrobią to, to same złamią prawo. Niech w decyzji odmownej podadzą podstawę. Ciekawi mnie bardzo jaką.
Ina pisze:Jak napisze tym krowom ze zaprzestalam prowadzenia gospodarstwa od 1 lipca 2013... to jedna pinda z gopsu twierdzi ze przeniosa mnie do zus z dniem 1 lipca z mocy ustawy … a składki z krus od 1 lipca zostana mi zwrócone … a ja nie chce być w zusie …ponieważ skladki z zus nie wliczaja się do krus…. A jak mama daj Boze jeszcze z dziesiec lat pociągnie… to nie będę miala emerytury ani z zus ani z krus… a jak będzie to grosze z zusu… i co mam robic … nie chce pisac do sko, ani chodzic po sadach… tak pindy z gopsow robia w konia rolnikow…tych rolnikow których znam oświadczyło ze zaprzestali prowadz. g.r. z dniem 15 maja …. z tego co wiem zaleglego nie dostana….
Moje pytanie jak podpisze ze zrezygnowałam z dniem 1 lipca 2013 i nie chce do krus czy maja prawo mnie na sile wsadzic do zusu ?
Nie musisz wypełniać wniosku podsuniętego prze OPS, jeżeli uważasz, że jest zredagowany niezgodnie z ustawą.
Piszesz swój, zgodnie z wymogami ustawy. To samo dotyczy oświadczeń. Składasz na dziennik podawczy i niech Panie główkują, na jakiej podstawie wydać decyzję odmowną. Pamiętaj, że dzisiaj za przekroczenie uprawnień, albo działanie na szkodę drugiej osoby, urzędnik może ponieść nawet konsekwencje cywilne i karne.
mietka

Napisano: 12 cze 2014, 14:58

[quote="mietka"][quote="xwx"]Pewnie że mają prawo i nie obrażaj tu pracowników GOPS-u . Ty jesteś głupia pinda !! - 1986 ci doradził co masz zrobić.
Nie mają takiego prawa.Jeżeli zrobią to, to same złamią prawo. Niech w decyzji odmownej podadzą podstawę. Ciekawi mnie bardzo jaką.
[quote="Ina"]Jak napisze tym krowom ze zaprzestalam prowadzenia gospodarstwa od 1 lipca 2013... to jedna pinda z gopsu twierdzi ze przeniosa mnie do zus z dniem 1 lipca z mocy ustawy … a składki z krus od 1 lipca zostana mi zwrócone … a ja nie chce być w zusie …ponieważ skladki z zus nie wliczaja się do krus…. A jak mama daj Boze jeszcze z dziesiec lat pociągnie… to nie będę miala emerytury ani z zus ani z krus… a jak będzie to grosze z zusu… i co mam robic … nie chce pisac do sko, ani chodzic po sadach… tak pindy z gopsow robia w konia rolnikow…tych rolnikow których znam oświadczyło ze zaprzestali prowadz. g.r. z dniem 15 maja …. z tego co wiem zaleglego nie dostana….
Moje pytanie jak podpisze ze zrezygnowałam z dniem 1 lipca 2013 i nie chce do krus czy maja prawo mnie na sile wsadzic do zusu ?
Nie musisz wypełniać wniosku podsuniętego prze OPS, jeżeli uważasz, że jest zredagowany niezgodnie z ustawą.
Piszesz swój, zgodnie z wymogami ustawy. To samo dotyczy oświadczeń. Składasz na dziennik podawczy i niech Panie główkują, na jakiej podstawie wydać decyzję odmowną. Pamiętaj, że dzisiaj za przekroczenie uprawnień, albo
mietka

Napisano: 12 cze 2014, 15:06

"Moje pytanie jak podpisze ze zrezygnowałam z dniem 1 lipca 2013 i nie chce do krus czy maja prawo mnie na sile wsadzic do zusu ?"
Rolnika opłacającego obowiązkowe KRUS , nie można ubezpieczyć w ZUS . Zabrania tego ustawa z dnia 4 kwietnia.
Oświadczenie nie ma tu nic do rzeczy. Ten dowód jest przypisany tylko do ustawy o ZDO. Tylko tej.
mam56

Napisano: 12 cze 2014, 16:14

mam56 pisze:"Moje pytanie jak podpisze ze zrezygnowałam z dniem 1 lipca 2013 i nie chce do krus czy maja prawo mnie na sile wsadzic do zusu ?"
Rolnika opłacającego obowiązkowe KRUS , nie można ubezpieczyć w ZUS . Zabrania tego ustawa z dnia 4 kwietnia.
Oświadczenie nie ma tu nic do rzeczy. Ten dowód jest przypisany tylko do ustawy o ZDO. Tylko tej.
I jeszcze jedno. Oświadczenie piszesz o treści "zaprzestałe(a)m prowadzenia gospodarstwa rolnego" Tyle. Dotyczy ono zarówno okresu do 14 maja, jak i od 15 maja. Innego dowodu ustawa z dnia 4 kwietnia ani ustawa oświadczeniach rodzinnych nie przewiduje. Ty bierzesz pełną odpowiedzialność za to oświadczenie . Ustawa nie przewiduje innego dowodu w tej sprawie. Nie obawiaj się jakiś tam wyrejestrowań z KRUS, sprawdzania Agencji. To oświadczenie przypisane jest tylko do ustawy z dnia 4 kwietnia . Jeżeli urzędnik twierdzi i robi inaczej, przekracza swoje uprawnienia, a to już jest karalne.
mam56

Strona 25 z 25    [ Posty: 244 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x