w sprawie JPK

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
JASMINA

Re: w sprawie JPK

Post autor: JASMINA »

TAk wszystkie zakupy netto + vat i u mnie zaznacza sie opcje ze nie jest zwiazane ze sprzedaża zwolnionia i wtedy nie bierze tego do deklaracji.

a co do kasy to chodzi mi o to o czym pisze "maksik". Jezeli nie bedzie w rozporządzeniu o zwolnieniach zapisu o zwolnieniu dla usług płatnych na konto to kasa fiskalna murowana.

Ja teraz tez mam wszystko na konto i jest ok. A co bedzie w 2017 to nawet w US nie wiedza, ale najprawdopodobniej nikt nie ucieknie od kasy
nowa 76

Post autor: nowa 76 »

Gdzieś czytałam, że jest projekt rozporządzenia na 2017 o zwolnieniu, ale nie wiem już gdzie i nie wiem czy to prawda
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: gumi »

u mnie odpłatność za usługi wynosi około 1000,00 zł rocznie, więc nie wpadnę w obowiązek kasy fiskalnej.
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

tylko nie rozumiem jednego, jeżeli nie mam odpłatności za usługi w kasie, to do czego ma mi służyć kasa fiskalna? do wypłaty zasiłków????????????????? porąbane.
jasmina

Post autor: jasmina »

Ja to rozumiem tylko czy tam no górze ktoś to rozumie i myślą o tym jaki bałagan robią tymi swoimi przepisami
kwota wolna ten limit 20 0000,00 zostanie na pewno zlikwidowany.
Myslę ze zwolnienie na usługi płatne na konto zostawią (taka moja nadzieja)
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

moja też, no bo jak nie mam żadnej sprzedaży prowadzonej przez kasę, żadnych dochodów ani wpływów, to po jakiego grzyba mi kasa fiskalna? żeby stała i wyglądała? i dodatkowy wydatek. a gdzie racjonalne wydawanie pieniędzy?
maksik

Post autor: maksik »

nawet jak bedzie kolejne rozporzadzenie to pamiętajcie ze limit bedzie liczony dla gminy jako podatnika a nie kazda jb bedzie miała swoj limit 20tys.
ODPOWIEDZ