TAk wszystkie zakupy netto + vat i u mnie zaznacza sie opcje ze nie jest zwiazane ze sprzedaża zwolnionia i wtedy nie bierze tego do deklaracji.
a co do kasy to chodzi mi o to o czym pisze "maksik". Jezeli nie bedzie w rozporządzeniu o zwolnieniach zapisu o zwolnieniu dla usług płatnych na konto to kasa fiskalna murowana.
Ja teraz tez mam wszystko na konto i jest ok. A co bedzie w 2017 to nawet w US nie wiedza, ale najprawdopodobniej nikt nie ucieknie od kasy
w sprawie JPK
Re: w sprawie JPK
Gdzieś czytałam, że jest projekt rozporządzenia na 2017 o zwolnieniu, ale nie wiem już gdzie i nie wiem czy to prawda
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u mnie odpłatność za usługi wynosi około 1000,00 zł rocznie, więc nie wpadnę w obowiązek kasy fiskalnej.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tylko nie rozumiem jednego, jeżeli nie mam odpłatności za usługi w kasie, to do czego ma mi służyć kasa fiskalna? do wypłaty zasiłków????????????????? porąbane.
Ja to rozumiem tylko czy tam no górze ktoś to rozumie i myślą o tym jaki bałagan robią tymi swoimi przepisami
kwota wolna ten limit 20 0000,00 zostanie na pewno zlikwidowany.
Myslę ze zwolnienie na usługi płatne na konto zostawią (taka moja nadzieja)
kwota wolna ten limit 20 0000,00 zostanie na pewno zlikwidowany.
Myslę ze zwolnienie na usługi płatne na konto zostawią (taka moja nadzieja)
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
moja też, no bo jak nie mam żadnej sprzedaży prowadzonej przez kasę, żadnych dochodów ani wpływów, to po jakiego grzyba mi kasa fiskalna? żeby stała i wyglądała? i dodatkowy wydatek. a gdzie racjonalne wydawanie pieniędzy?
nawet jak bedzie kolejne rozporzadzenie to pamiętajcie ze limit bedzie liczony dla gminy jako podatnika a nie kazda jb bedzie miała swoj limit 20tys.
Oprócz w sprawie JPK - Księgowość przeczytaj również:
rb 27s
Wynagrodzenia, premie, dodatki
rachunek za pobytw noclegowni
koszty obsługi 500+
pobyt w Ośrodku interwencji kryzysowej - jaki paragraf
Turnusy rehabilitacyjne płacone przez PCPR
BRAK DOTACJII
opieka nad członkiem rodziny
Ujemny zapis technicznu
korekta RZA
SZO a zdrowotne