walidacja miękka w sprawozdaniu fa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 14 paź 2015, 13:55

ja biore dane o dochodach z księgowości a nie sygnity. a to że dłuznik w zk nie ma nic wspolnego z przyblizeniem tej kwoty do 20% na dochodach własnych gminy wierzyciela.
marwikka

Napisano: 14 paź 2015, 13:58

Z tego co pamiętam nie było nowych wyjaśnień ws sprawozdania a do tej pory było pismo i wyjaśnienia mówiące, iż dochody gminy wierzyciela sztucznie wyliczało się dokładnie 20% (pozycja A 2.2) a pozostałą kwotę tj. ogólną pomniejszoną o dochody gminy wierzyciela oraz dochody budżetu Państwa wpisywało się do pozycji A 2.3.
Pamiętam to pismo być może było tylko w województwie śląskim ale na pewno takie pismo w postaci wyjaśnień było przesyłane z Urzędu Wojewódzkiego.
judgegoc

Napisano: 14 paź 2015, 14:14

ma być sztucznie 20% na dochodach gminy wierzyciela, nic się nie zmieniło :) tylko nie możesz wyssać tej kwoty 20% z palca ;)
marwikka

Napisano: 14 paź 2015, 14:16

Oczywiście że nie mogę wyssać księgowość podaje mi kwoty zwrócone przez dłużników i dochody budżetu państwa a ja z pierwszej kwoty obliczam 20% co do grosza, pozostałą kwotę wpisuję w 2.3
judgegoc

Napisano: 14 paź 2015, 14:24

dokładnie :) ja sama księguje wiec łatwiej odszukać błąd, który czasem się może zdarzyć. Więc użytkownik Misiu jeżeli sam nie księgujesz to musisz poprosić księgowość o pomoc w odszukaniu błędu jeżeli takowy jest :) a może tylko wystarczy poprawnie policzyć 20 % jeżeli robisz tak jak judgegoc?
marwikka

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x