ja biore dane o dochodach z księgowości a nie sygnity. a to że dłuznik w zk nie ma nic wspolnego z przyblizeniem tej kwoty do 20% na dochodach własnych gminy wierzyciela.
Z tego co pamiętam nie było nowych wyjaśnień ws sprawozdania a do tej pory było pismo i wyjaśnienia mówiące, iż dochody gminy wierzyciela sztucznie wyliczało się dokładnie 20% (pozycja A 2.2) a pozostałą kwotę tj. ogólną pomniejszoną o dochody gminy wierzyciela oraz dochody budżetu Państwa wpisywało się do pozycji A 2.3.
Pamiętam to pismo być może było tylko w województwie śląskim ale na pewno takie pismo w postaci wyjaśnień było przesyłane z Urzędu Wojewódzkiego.
Oczywiście że nie mogę wyssać księgowość podaje mi kwoty zwrócone przez dłużników i dochody budżetu państwa a ja z pierwszej kwoty obliczam 20% co do grosza, pozostałą kwotę wpisuję w 2.3
dokładnie ja sama księguje wiec łatwiej odszukać błąd, który czasem się może zdarzyć. Więc użytkownik Misiu jeżeli sam nie księgujesz to musisz poprosić księgowość o pomoc w odszukaniu błędu jeżeli takowy jest a może tylko wystarczy poprawnie policzyć 20 % jeżeli robisz tak jak judgegoc?