walka

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~aga

Re: walka

Post autor: ~aga »

Nadal upominamy się o swoje?
Czy ktoś wysłał pismo do Rzecznika?
~ewa.

Post autor: ~ewa. »

oczekiwałam odpowiedzi!!!
~monika

Post autor: ~monika »

Pospolite ruszenie zatrudnionych z KP czas zacząć!! Pismo do rzecznika przygotowane. potrzebujemy sojuszników z całej Polski.
~monika

Post autor: ~monika »

Więcej na GG 7470598
~monia

Post autor: ~monia »

Marta jezeli jesteś zainteresowana to organizujemy akcję , czyli pracownicy domu dziecka z podkarpacia. Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej to mój nr gg 7862845
~Ewa

Post autor: ~Ewa »

Jetem zatrudniona z Karty Nauczyciela i głęboko współczuję tym co pracują w Domach Dziecka na 40 godzin ale nie miejcie do nas pretensji to nie jest nasz wymysł ,.poszukajcie informacji dlaczego tak się stało . Można powiedzieć , że jest to czyjś błąd lub złośliwość w kwestii postawienia przecinka w ustawie . Walk jest potrzebna i tu rzecznik byłby najlepszym wyjściem. Nalęży jednak napisać pismo a nie użalać się i siać nienawiść . Pracuje w ddz ponad 20 lat i wiem jaka to jest ciężka praca . W mojej placówce szykujemy sie do napisania takiego pisma - jest okres wyborów wiec warto to wykorzystać . Pozdrawiam
~Jagoda

Post autor: ~Jagoda »

zatrudniona jestem na KN i współczuję moim koleżankom i kolegom z KP. Ja też chętnie przyłączę się do walki o zrównanie praw. Walczmy wspólnie o nasze przywileje, bo to jest bardzo ciężka praca. Niejeden nauczyciel ze szkoły nie poradziłby sobie w naszej pracy. To jest niehumanitarne traktowanie ludzi. Praca na 40 godzin i za tak małe pieniądze to jest kpina. Zapewniam Was, że nie wytrzymacie długo takiego maratonu. Dlatego, chcę pom€c swoim kolegom po fachu i będę solidaryzować się z Wami i przyłączę się do walki o Wasze prawa. Jestem w trakcie pisania listu do Rz. p.O.
~Ewa

Jagoda ciesz się tym przywilejem pracy na KN nam dziś ją odebrano po kilkudziesięciu latach pracy w Domu Dziecka . wiem , że można wszystkim pomóc i jest to do zrobienia .Obecnie jesteśmy na etapie planowania gdzie i wjaki sposób ten problem poruszyć ale jako jedna placówka w kraju nie damy rady . Potrzebni są ludzie zaangażowani . My mamy wspaniałego doradcę ze związków , który zna się na przepisach prawa . Można to nagłośnić w prasie . Powtarzam , potrzebna jest większa grupa osób . Kto jest chętny niech się odezwie pozdrawiam
~aga

Post autor: ~aga »

myślę, że chętnych nie brakuje, wszyscy czekają na konkretny pomysł. Z postów wynika, że kilka pism do RzPO zostało wysłanych. Co dalej?
O TVN-owskiej niechęci do Nas wszyscy wiemy, ale może zaryzykować i wysłać kilka e-maili do Uwagi?
Co o tym myślicie?
~Ewa

Jeżeli nie będzie to akacja ogólnopolska to nic nie zrobimy tu należałoby uderzyć jednocześnie do rzecznika , kancelarii premiera i prezydenta i do biura poselskiego Nie każdy dom z osobna ani też rejon ale musiałaby być to akcja ogólnopolska ale do tego potrzebni są ludzie a takowych tu nie widzę pozdrawiam
ODPOWIEDZ