Mam pytanie czy zamawiacie KDR (wydłużenie) przed upływem terminu ważności obecnej karty. Problem jest z biletami miesięcznymi na przejazdy - co ze zniżką pomiędzy utratą ważności starej karty a dostarczeniem KDR do organu wydającego (co średnio trwa miesiąc).?
Ustawa nic nie mówi o przedłużeniach (wydłużeniach) KDR, a art. 10 stanowi, że karta oraz jej duplikat są przyznawane i wydawane na wniosek członka rodziny wielodzietnej.
Nie wiadomo po co rozważasz temat jakiś biletów?
nic nie rozważam (to był tylko przykład) pytam tylko czy jak wnioskodawca złoży Wam wniosek w dniu np. 07-12-2015r. o przedłużenie karty, a karta jest ważna do 10-12-2015r. to zamawiacie tą kartę 07-12-2015r. czy czekacie z zamówieniem do 10-12-2015r. żeby tamta karta straciła swą ważność?
ja ogólnie czekam aż komuś wygaśnie karta, żeby mógł złożyć wniosek o przedłużenie. Na czuja mi się wydaje, że tak powinno być, chociaż nie podoba mi się to że osoba czeka miesiąc - dwa na kolejną. Ale jeśli wprowadzisz wniosek o przedłużenie karty, która jeszcze nie wygasła tak czy siak nie spowodujesz że bieżąca karta będzie anulowana... chyba
No właśnie mam obawy czy jak wprowadzę nową kartę przed upływem terminu ważności "starej" to czy ta "stara" ważna jeszcze nie zostanie czasem anulowana ?! I też właśnie lidzie się denerwują, że muszą tak długo czekać na nową kartę, a np. jak podałam wyżej przykład miesięcznych biletów - nie masz ważnej karty nie masz zniżki na bilet miesięczny !!!!!