Weryfikacja w CEEB
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Weryfikacja w CEEB
Witam, co robicie w sytuacjach gdy zaznaczony w deklaracji jest np piec kaflowy lub kominek, koza i jest zaznaczone ze funkcja c.o. ale czym jest dokładnie palone to już nie ma na wydruku bo patrząc na deklarację składaną do gminy to zgodnie z wyjaśnieniami do pkt. B02 i B03 należy zaznaczyć rodzaj stosowanych paliw jeżeli w pkt. B01 jest zaznaczony Kocił na paliwo stałe" to już osoby nie zaznaczały czym palą i jak do tego podejść. Co wy z tym robicie?? proszę o odpowiedź
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: Weryfikacja w CEEB
my sprawdzamy co klient zaznaczył we wniosku, jeśli zakreślił kwadracik, że pali węglem w tym piecu, to podwyższony
-
- Referent
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź a zapytam jeszcze co robicie jak na takiej deklaracji nie ma zaznaczone funkcji c.o.?? to wzywać te osoby niech poprawią zgłoszenie w gminie czy co??
-
- Stażysta
- Kontakt:
nie mieliśmy jeszcze takiego przypadku, ale sądzę, że skoro we wniosku pod odpowiedzialnością karną zaznaczył, że to jego główne źródło ogrzewania, to może wystarczy....
-
- Referent
- Kontakt:
u mnie już ze 20 deklaracji jest bez zaznaczonej żadnej funkcji pieca
. Analizując tą deklarację o wpis do ceeb osoby powinny zaznaczyć jaką funkcję pełni dany piec ale nie ma tego i sądzę że to chyba też nie dopilnowanie przez osobę w gminie która przyjmuje te deklarację że przyjęła takie wnioski i tak wprowadziła. Może teraz obdzwonić te osoby żeby poprawiły to zgłoszenie? tylko czy się da poprawić to w CEEB bo Pan który się tym zajmuje twierdzi że nie..trochę to dziwne dla mnie żeby się nie dało

-
- Stażysta
- Kontakt:
ponoć nie da się poprawić, trzeba od nowa deklarację wprowadzać
-
- Referent
- Kontakt:
Aha no to kiepsko
to teraz niewiem co zrobić jak ktoś nie zaznaczył funkcji C.O. z jednej strony wiadomo jak ktoś ma wpisane koza czy piec węglowy i nic więcej to wiadomo że tym ogrzewa dom tyle że nie zaznaczył funkcji c.o. i bądź tu mądry żeby dobrze było skoro nie da się poprawić deklaracji a zgłaszać od nowa to też znowu nie bardzo

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
- Kontakt:
u mnie zaznaczają kominek, ale raczej w kominku to węglem się nie pali i co z tym zrobić? wezwać?
druga sytuacja, to zaznaczony jest kocioł na paliwo stałe, ale w CEEB to źródło jest zaznaczone jako nieużywane, czyli też mam wzywać do wykreślenia????
druga sytuacja, to zaznaczony jest kocioł na paliwo stałe, ale w CEEB to źródło jest zaznaczone jako nieużywane, czyli też mam wzywać do wykreślenia????
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
I tak nie ma podstawy prawnej na sprawdzanie ceeb wiec co z tego co oni tam pozaznaczali. Nawet jesli ktos wam to skontroluje kiedykolwiek to bedzie sie liczyc tylko to co we wniosku. Wg mnie. Nie znalazłam nic w ustawie o tym ze tresc wpisu w ceeb na cokolwiek wpływa.
-
- Referent
- Kontakt:
no to właśnie to nieużywane to nie zaznaczona funkcja c.o. i niewiadomo co robić. no tak Kalina masz rację ale widomo czy jakaś kontrola się nie trafi i się tego nie przyczepią..sam Wardach na szkoleniu że to mówił że " Musi być źródłem ogrzewania domu, nie wody
I musi być to źródło eksploatowane
Te dane zaznaczasz na wniosku CEEB".
W sumie z tą funkcją c.o. to nie dopilnowanie ze strony osoby przyjmującej deklarację a my teraz musimy się zastanawiać co z tym zrobić
I musi być to źródło eksploatowane
Te dane zaznaczasz na wniosku CEEB".
W sumie z tą funkcją c.o. to nie dopilnowanie ze strony osoby przyjmującej deklarację a my teraz musimy się zastanawiać co z tym zrobić
Oprócz Weryfikacja w CEEB - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Skąd hektary przeliczeniowe z dzierżawy?
REKLAMY na forum
empa@tia zus
Mieszkania chronione a dodatek
akrtykuł o dodatku
OK-WUD ZUS SYGNITY
CEEB - na dzień wydania info?
I kwartał zapotrzebowania rata czy całość?
Informacja czy decyzja?
Wniosek o podwyższony - pellet drzewny
Kod 3000 z datą 1900 - ZUS
zgon
wniosek o udostępnienie danych ZUS
jedno czy dwa gospodarstwa domowe
Nowe rozporządzenie
13 i 14 - pismo z UW