weryfikowanie, czy dłużnik posiada prawo jazdy po latach

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
Izka33
Referent
Zajmuję się: ŚR,ŚW, FA
Kontakt:

Re: weryfikowanie, czy dłużnik posiada prawo jazdy po latach

Post autor: Izka33 »

jeżeli nie odbiera to wysyłam Policję żeby sprawdzili i wtedy od razu jeżeli mieszka to przychodzi na wywiad
JolaOPS
Praktykant
Zajmuję się: SR, FA, 500+
Kontakt:

Post autor: JolaOPS »

Miałam kontrolę Wojewody w styczniu tego roku i w protokole pokontrolnym wskazali, że należy monitorować prawa jazdy i wnioski o ściganie.
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Post autor: Alalala »

JolaOPS pisze: 05 maja 2025, 21:41 Miałam kontrolę Wojewody w styczniu tego roku i w protokole pokontrolnym wskazali, że należy monitorować prawa jazdy i wnioski o ściganie.
jaki przepis prawny wskazali?
Izka33
Referent
Zajmuję się: ŚR,ŚW, FA
Kontakt:

Post autor: Izka33 »

Czy jeżeli nie podejmuje się działań wobec dłużnika z uwagi na fakt,że decyzja o uznaniu dłużnika za uchylającego się od zobowiązań pozostaje w mocy to należy również występować do prokuratury?
Zastanawia mnie, dlaczego mamy weryfikować tylko prawo jazdy ? W tej sytuacji należałoby występować również do prokuratury
Jola2016
Starszy referent
Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
Kontakt:

Post autor: Jola2016 »

Wysłanie zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa każdorazowo po przyznaniu świadczeń z FA należy do obowiązku OWW
ODPOWIEDZ