Kochani, proszę o pomoc. Tyle lat a nadal nie jestem pewna. osadzony w zk dłużnik wnioskuje o rozłożenia na raty zadłużenia z FA, przy czym nadal wypłacamy świadczenia.
Wnosi również o umorzenie zajęcia egzekucji z nieruchomości.
Jak przeprowadzic postepowanie, co napisać?
wniosek o rozłożenie na raty jak są bieżące wypłaty
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe
- Kontakt:
Re: wniosek o rozłożenie na raty jak są bieżące wypłaty
Prowadzić jakby nigdy nic, musi mieć świadomość, że bieżąca egzekucja nie zostanie zawieszona, tylko do tych należności, które zostaną rozłożone na raty. Ja bym odmówiła umorzenia z egzekucji z nieruchomości - tu może bezpowrotnie się coś zadziać, np może to sprzeda albo podaruje komuś z rodziny. Poza tym, z czego będzie spłacał? Jak wykaże z czego i jak ma to wyglądać to tak, jak nie - to odmowa, moim zdaniem pozoruje chęć spłaty w ratach żeby uniknąć egzekucji z nieruchomości.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Również tak uważam. Mam jednego dłużnika, któremu rozłożyłam na raty ale spłaca co miesiąc. W decyzji ujęłam, że jeśli nie będzie spłacać to koniec współpracy i zaczynamy procedurę egzekucji z nieruchomości.Franna pisze: 23 kwie 2025, 13:27 Prowadzić jakby nigdy nic, musi mieć świadomość, że bieżąca egzekucja nie zostanie zawieszona, tylko do tych należności, które zostaną rozłożone na raty. Ja bym odmówiła umorzenia z egzekucji z nieruchomości - tu może bezpowrotnie się coś zadziać, np może to sprzeda albo podaruje komuś z rodziny. Poza tym, z czego będzie spłacał? Jak wykaże z czego i jak ma to wyglądać to tak, jak nie - to odmowa, moim zdaniem pozoruje chęć spłaty w ratach żeby uniknąć egzekucji z nieruchomości.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
W tym, że jedna ziemia została przed tym zlicytowana.Wik7. pisze: 23 kwie 2025, 14:13Również tak uważam. Mam jednego dłużnika, któremu rozłożyłam na raty ale spłaca co miesiąc. W decyzji ujęłam, że jeśli nie będzie spłacać to koniec współpracy i zaczynamy procedurę egzekucji z nieruchomości.Franna pisze: 23 kwie 2025, 13:27 Prowadzić jakby nigdy nic, musi mieć świadomość, że bieżąca egzekucja nie zostanie zawieszona, tylko do tych należności, które zostaną rozłożone na raty. Ja bym odmówiła umorzenia z egzekucji z nieruchomości - tu może bezpowrotnie się coś zadziać, np może to sprzeda albo podaruje komuś z rodziny. Poza tym, z czego będzie spłacał? Jak wykaże z czego i jak ma to wyglądać to tak, jak nie - to odmowa, moim zdaniem pozoruje chęć spłaty w ratach żeby uniknąć egzekucji z nieruchomości.
Oprócz wniosek o rozłożenie na raty jak są bieżące wypłaty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
czy są to nienależnie pobrane świadczenia z FA?
wniosek o przyłączenie do komornika
nadpłata dłużnika przeksięgowanie sygnity
Wniosek FA
skuteczna egzekucja?
Wniosek od komornika o zawieszeniu postępowania egzekucyjnego
dłużnik w schronisku dla bezdownych - kto jest OWD
czy świadczenie pielęgnacyjne wlicza się do dochodu?
wyksiegowanie zaliczki alimenatyjnej - POMOCY!!
Zmiana spłaty na potrącenie - Sygnity
Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa-PILNE
jak rozumieć 50% zasądzonych alimentów?
Podwyżka alimentów od XI 2024
nienależnie pobrane świadczenia odwołanie do sko
weryfikowanie, czy dłużnik posiada prawo jazdy po latach
Nienależnie pobrane