weterani prosze o pomoc - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 maja 2021, 12:56

Kolezanka uznała DA za uchylajacego się od zobowiazań i pomimo jego wpłat przez okres ostatnich 6 mc w pełnej wysokości wydała decyzje uznajaca go. Ja nie sprawdzajac jej wysłalam wnisek o sicganie. Korespondencje dla Da odbeirał pełnoletni dsomownik. DA się nie odwołał. Ja teraz chciałam pisac wniosek o odebranie mu prawa jazdy ale mnie cos pykło zeby sprawdzic., tylko nie spodziewałam się tego. Prosz enapiszcie co mam zrobic Umorzyc decyzj? Jeszcze raz ywdsłac zapytanie do komornika o to 6 miesiecy? Co z wnioskiem o sciganie|? Czy jak się nie odwołał isc za ciosem
sunshine
Starszy referent
Od: 09 lip 2015, 20:04
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2021, 12:41

sunshine pisze:
11 maja 2021, 12:56
Kolezanka uznała DA za uchylajacego się od zobowiazań i pomimo jego wpłat przez okres ostatnich 6 mc w pełnej wysokości wydała decyzje uznajaca go. Ja nie sprawdzajac jej wysłalam wnisek o sicganie. Korespondencje dla Da odbeirał pełnoletni dsomownik. DA się nie odwołał. Ja teraz chciałam pisac wniosek o odebranie mu prawa jazdy ale mnie cos pykło zeby sprawdzic., tylko nie spodziewałam się tego. Prosz enapiszcie co mam zrobic Umorzyc decyzj? Jeszcze raz ywdsłac zapytanie do komornika o to 6 miesiecy? Co z wnioskiem o sciganie|? Czy jak się nie odwołał isc za ciosem

Nie miałam dokładnie takiej samej sytuacji, ale nie zauważyłam, że dłużnik miał już wcześniej wydaną decyzję o uznaniu za uchylającego się i wydalam kolejną. Też się nie odwołał i wyszło mi to dopiero przy chęci złożenia wniosku o ściganie. Wystąpiłam do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji opisując co i jak. Oni stwierdzili nieważność decyzji, co za tym idzie nie było jej w obrocie. A wniosek o ściganie chyba można wycofać.
Silvio
Referent
Od: 14 mar 2019, 10:27
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D

Napisano: 14 maja 2021, 9:43

unieważnienie decyzji do SKO
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się: