wezwanie do,,drewna"
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wezwanie do,,drewna"
Jakie macie podstawy do wezwania - nie mogę znaleźć.
Pani złożyła wniosek na skroplony a ma gazowy (umowa z PGING) ale ona chciała złożyć!!! bo mówią że się należy na gaz więc wolę ja wezwać żeby przyniosła mi fakture za gaz tam zapewne będzie napisane jaki gaz
Pani złożyła wniosek na skroplony a ma gazowy (umowa z PGING) ale ona chciała złożyć!!! bo mówią że się należy na gaz więc wolę ja wezwać żeby przyniosła mi fakture za gaz tam zapewne będzie napisane jaki gaz
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: wezwanie do,,drewna"
Dodatkowo nie można używać gazu płynnego jeśli budynek jest podłączony do sieci gazowej.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to jest dom wolnostojący
-
- Starszy referent
- Kontakt:
No a dom wolnostojący to budynek. Jeśli masz do niej telefon to po prostu wytłumacz czym jest gaz płynny/skroplony LPG na który jest dodatek, a czym gaz ziemny z sieci, bo chyba to w tym jest problem - jeśli zrozumie to poproś o wycofanie wniosku i tyle. Nawet na wniosku jest to wytłumaczone, ale ludzie nie czytają co podpisują. Wnioski na LPG "chociaż te 500zł dadzą" a w użyciu kocioł na gaz ziemny się zdarzają i to częściej niewiedza niż kombinowanie.
Jakby coś to LPG i gaz ziemny w jednym budynku to sprawa dla nadzoru budowlanego (jakby się okazało że mówi prawdę).
Jakby coś to LPG i gaz ziemny w jednym budynku to sprawa dla nadzoru budowlanego (jakby się okazało że mówi prawdę).
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
trochę durne to jest, ja mam gaz ziemny z sieci a oprócz tego trzymam 3 butle z LPG w piwnicy "w razie czego" 

-
- Starszy referent
- Kontakt:
Jeśli "piwnica" jest powyżej poziomu terenu to wszystko w porządku, ustawa zabrania tylko stosowania w jednym budynku jednego i drugiego typu paliwa.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
no nie
piwnica jest w piwnicy
nawet nie wiedziałem, że takie uregulowania są, człowiek uczy się całe życie....
w każdym bądź razie jak odetną gaz to na jakiś czas jestem zabezpieczony

nawet nie wiedziałem, że takie uregulowania są, człowiek uczy się całe życie....
w każdym bądź razie jak odetną gaz to na jakiś czas jestem zabezpieczony

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Reasumując
Nie chcę dzwonić do Pani bo jej tłumaczyłam przy składaniu wniosku ze na ziemny się nie należy ale ona stwierdziła ze mówią ze się należy wiec ona składa i koniec
Więc mam tylko jej informację ustną i chcę ją wezwać przed odmową bo SKO nam może zarzucić że nie sprawdziliśmy , więc na podstawie jakiego art ją wezwać o powiedzmy fakturę z IPNG?
Nie chcę dzwonić do Pani bo jej tłumaczyłam przy składaniu wniosku ze na ziemny się nie należy ale ona stwierdziła ze mówią ze się należy wiec ona składa i koniec
Więc mam tylko jej informację ustną i chcę ją wezwać przed odmową bo SKO nam może zarzucić że nie sprawdziliśmy , więc na podstawie jakiego art ją wezwać o powiedzmy fakturę z IPNG?
-
- Starszy referent
- Kontakt:
To powinno wystarczyć do uzasadnienia wezwania:
Dodatek nie przysługuje na wszystkie kotły gazowe więc musisz ustalić rodzaj paliwa.1. Dodatek dla gospodarstw domowych przysługuje osobie w gospodarstwie domowym, w przypadku gdy głównym źródłem ciepła gospodarstwa domowego jest:
(...)
2) kocioł gazowy zasilany skroplonym gazem LPG, albo (...)
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak właśnie rozumiem ale jakie dajecie podstaę do takiego wezwania ??? Czy art 24 ust 20 i 21 naszej ustawy i 50 kpa wystarczy?
Oprócz wezwanie do,,drewna" - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
dwa dziwne/nietypowe przypadki
Dodatek przyznany decyzją, a co z pozostałymi wnioskami
jeden adres, dwa różne piece, co robić po zmianach?
Nowe przepisy DW- TOM prosze spójrz ..
śmieci - ryczałt DW
różne interpretacje przepisów
Pytanie nr 43- gov.pl- co myślicie?
decyzja odmowna- nie mieszka pod wskazanym adresem -
DODATEK WĘGLOWY - BUDYNEK USLUGOWO HANDLOWY
Decyzja zmiana ustawy dodatek węglowy
Macie kasę na węglowy?
Pompa ciepła = drewno
Dodatek dla gospodarstw domowych - pelet
preferencyjny zakup wegla
Drugie i kolejne po 3.11