wgląd do dokumentów

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
~mich

wgląd do dokumentów

Post autor: ~mich »

Mam kilka pytań:
1. Niespodziewanie odwiedza mnie w domu pracownik ops chcąc przeprowadzić ze mną wywiad, dowiaduję się, że wierzycielka otrzymuje ZA. O przyznaniu ZA nie zostałem wcześniej powiadomiony.

2. Urzędnik ops nie chce mi udostępnić do wglądu dokumentacji dotyczącej złożonej przez wierzycielkę a przecież dotyczącej mojego dziecka i mnie jako ojca na którego został nałożony obowiązek alimentacyjny. Urzędnik zasłaniał się tajemnicą danych osobowych. Czy rzeczywiście nie wolno mi było przejrzec tej dokumentacji?
Ponadto to co zdążyłem zauważyć, wierzycielka podała fałszywe dane o swoim dochodzie by uzyskać jak najwyższą zaliczkę. No cóż, przecież wy opieracie się na oświadczeniach , które i tak nikt nie kontroluje. Kontroluje się za to i prześwietla do samej skóry dłużników.
~ps

Re: wgląd do dokumentów

Post autor: ~ps »

drogi tatusiu przepraszam bardzo czy o istnieniu twojego dziecka tez cię nikt nie powiadomił skoro wiesz ze ciąży na tobie obowiązek alimentacyjny i go nie wypełniasz czyli nie płacisz na swoje dziecko to czego sie spodziewałeś że dziecko będzie powietrzem żyło,wstydziłbyś się zadawać pytania tego typu,radze ci jak facet facetowi weź sie do roboty i płać na swoje dziecko a nie szukasz haka na jego matkę i jeszcze udajesz urażonego
~mich

Post autor: ~mich »

Oczekuje odpowiedzi rzeczowej na tym forum, a nie głupich uwag.
~Yosemita Sam

Post autor: ~Yosemita Sam »

1. wierzycielka nie otrzymuje już ZA, mogła otrzymywać do końca września. Obecnie w październiku nie może być z Tobą przeprowadzony wywiad w sprawie ZA - brak podstawy prawnej. O przyznaniu ZA nie powiadamia się dłużnika.
2. Nie możesz mieć wglądu do akt bo nie jesteś stroną.

Teraz jest FA i o tym będziesz powiadomoiony, tak samo jak będzie z Tobą przeprowadzony wywiad do FA.

Jak nie miałeś wglądu do akt to jak mogłeś coś zauważyć?
Jak uważasz, że była oszukuje to zrób donos do US, my raczej pracujemy na zaświadczeniach a nie na oświadczeniach.
PS. nie lepiej płacić na własne dziecko?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

jw ;)
ODPOWIEDZ