spłata zadłużenia

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
~olga

spłata zadłużenia

Post autor: ~olga »

Witam.Dłużnik alimentacyjny, którego była żona pobierała u nas zaliczkę alimentacyjną chce spłacić całe zadłużenie dla OPS, czy musi robić to przez komornika? czy może też bezpośrednio na konto OPS? proszę pomużcie.
~monia

Re: spłata zadłużenia

Post autor: ~monia »

tylko przez komornika
~olga

a dlaczego? jest jakaś ustawa co tak nakazuje i w jaki sposób to następuje?proszę o odpowiedź.
~tajny

Post autor: ~tajny »

Jak chce być koniecznie id iotą, niech płaci tak jak chce komornik.
~jawny

Post autor: ~jawny »

Jak ja chciałem spłacić całość do OPS bezpośredni, wyszły ogromne j... ja. Komornik zgodził się wpłacić na konto OPS i kazał Opsowi ze swojego konta na jego.
~tajny

Ja w ogóle nie daje forsy do łapy obcym ludziom na chleb powszedni dla mojej rodziny. Przez pewien czas tak było ale wyszły takie ja ja, że się w pale nie mieści.
Niestety kobitki robiły jajecznicę z alimentów.
~jawny

Post autor: ~jawny »

Oczywiście chciałem wpłacić, ale najpierw poprosiłem o informację jaki los spotka wpłacone przeze mnie pieniądze. Gdy poinformowano mnie j.w. nie wpłaciłem ani grosza.
Urzędy w takim razie sobie poczekają na zwrot wypłaconych zaliczek do nie wiadomo kiedy, skoro muszą one przechodzić przez łapy komorników.
~tajny

Kolego jawny, powinieneś się ze mną jakoś skontaktować w bardzo ważnej sprawie. Możesz napisać na skrytkę
Kraków 47 skr. 65.
~olga

czy ktoś jeszcze się wypowie?
ODPOWIEDZ