Widziały gały jaki zawód brały! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 27 lis 2012, 16:41

Tak się wszyscy wkurzacie na media, zarobki, prestiż (a właściwie jego brak buhahahaa!), nawał pracy, brak nagród a przecież nikt wam nie kazał studiować tego kierunku i pracować w tej branży. Wiedzieliście na co się porywacie i że nigdy dużych kokosów z tego nie będzie.
Pytanie więc dlaczego wybraliście taką drogę? Tylko nie bełkoczcie że już w łonie mamy pragnęliście pomagać ludziom bo w to niewielu już wierzy. Wy sami w to nie wierzycie. Zarobki i zajob po jakimś czasie skutecznie tłumią altruistyczne zapędy nieprawdaż?
Dlaczego nie chcecie się przyznać że chodziło wyłącznie o załapanie sie na ciepłą, państwową i tylko pozornie stabilną posadkę, dodatki, trzynastki, odzież i inne bajery? O łatwych studiach już nie wspominam. O co więc teraz kaman?! Powinniście siedzieć cicho bo tylko lud roboczy drażnicie.
Mam rozumieć że jako zagorzali katolicy liczyliście na Jezusowy cud?! Że nagle zera na koncie zaczną się mnożyć a pracy zacznie ubywać?!

No ludzie!!
~Adam

Napisano: 27 lis 2012, 23:57

Adaś trafnie piszesz,
balon hipokryzji pęknie , pęknie od medali jakie sobie po wręczali w Krakowie
odsyłam do arcy ciekawej - propagandowej stronki
https://www.mops.krakow.pl/aktualnosci/2 ... pracownika
~smok

Napisano: 28 lis 2012, 10:49

do Igi - Iga, po takich wielkich szkoleniach robisz tak podst. błędy ortograficzne jak w wyrazie \"uważam\"?!
~Iwona

Napisano: 28 lis 2012, 11:00

Iga, nie odbieram słów Adama jako stawanie przeciw nam. Ona po prostu wali prawdę prosto z mostu! W pełni podpisuje się pod jego słowami, bo facet prawdę obiektywną gada. Wy patrzycie bardzo subiektywnie na sprawę, jacy to jesteście pokrzywdzeni, a wasz zawód jest wazniejszy niż zawód urzędnika. Tylko nikt tak w Polsce nie myśli o socjalnych, jesteście nie szanowani, społeczeństwo uważa, że wasz zawód jest zbędny, a urzędnik zarabia co najmniej 2 razy więcej od was. Boli was, ze wreszcie zrobi się z wami porządek, bo widać, co się dzieje na rejonach. Siedzi tam po 10-20 pań, wypisuje tony papierów popijając kawkę i umawia się na wywiady śledcze, by zobaczyć enty raz, czy klient czasem nie ma nowego czajnika. I to ma się zmienić. Mają zniknąć te kret .ńskie wywiady w domu klienta, a więc nie będzie was tyle potrzebnych. W wielu przecież miastach nie robi się już wywiadów alimentacyjnych, a też w to nie wierzyliście. Odstępuje się bowiem od absurdów, które nic nie dają, a tylko powodują więcej pracy w mopsach, więc więcej zatrudnionych.
~Katarzyna

Napisano: 28 lis 2012, 15:29

Otóż to.
~Adam

Napisano: 28 lis 2012, 15:43

Ciężka sprawa rżnąć mesjasza...
~Adam

Napisano: 28 lis 2012, 15:44

do Igi lepiej się nie przyznawaj do tych fakultetów, popatrz na ortografię
~ela

Napisano: 28 lis 2012, 20:01

Oj, kochani, sorki, nawet prezy.dentowi takie wpadki się zdarzają...:). A na forum błędów ortograficznych pełno jak ziaren maku w worku.

Adaś nie miej pretensji do szkół, że źle \"óczą\", to uczniowie się nie przykładają, lub z roztargnienia, pośpiechu czy niedbalstwa piszą z błędami.

A nawiązując do wątku to akurat ten zawód pracownika socjalnego lubię najbardziej (na marginesie wspomnę, że mam kwalifikacje do wykonywania jeszcze dwóch innych, jednak najbliższy jest dla mnie właśnie zawód pracownika socjalnego)

~iga

Napisano: 29 lis 2012, 10:37

ok, taki jest cel, by petent więcej nie wrócił, tylko aby go wyprowadzić na drogę bez uzaleznienia od Pomocy. Wszystko ok. Tylko że to chyba jest jakoś źle robione, źle prowadzona jest owa prac. socjalna, gdyż zdecydowana polowa petentów to tzw. wieczniaki-ludzie którzy korzystają z Pomocy po 10-20 lat, czasem z drobnymi przerwami. Osobiście jestem zdania, ze to co przedstawiłas Igo to tylko teoria, a w praktyce sie w ogóle nie sprawdza. Bo jesli chodzi o wyw. alimentacyjne to jest to kolejny niewypał i naruszanie prywatności obywatela, wywoływanie nieporozumień w rodzinach, bo potem sobie wykrzykują :\"nasyłasz na mnie opieke społeczną!\". A co te wywiady dają oprócz kolejnego stosu papierów? Alimentację może narzucić tylko sąd wyrokiem sądowym, co się w Polsce niezwykle rzadko zdarza.
~dodo

Napisano: 29 lis 2012, 10:52

\"Wiedzieliście na co się porywacie\"

SORY.. JA NIE MIAŁAM POJĘCIA...
kiedy wybierałam ten kierunek miałam zupelnie inne wyobrażenie.. mialam 18 lat.. Wiele pasji i checi niesienia pomocy ludziom.. a nie siedzenia za biurkiem!!
~buli

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x