jaki popyt? wlasnie po to jest wywiad przeciez w domu od razu widac czy ktos sie opiekuje czy nie, i wkoncu wyjdzie na jaw ze te osoby niepelnosprawne ze znacznym sa chodzace,same sobie radzą i bedą odmowy i 50% tych ludzi nie dostanie ani odsetek ani zadnych 520 zlotych ha!
wlasnie, wywiad nie bedzie weryfikowal okolicznosci od 1.07.2013 do dnia wejscia w zycie ustawy, tylko dopiero okres od dnia wejscia ustawy w zycie na przyszlosc(do waznosci orzeczenia), to co bylo przyjmiemy takie jakie zloza oswiadczenia...
pracuje w małej gminie, w każdym jednym wywiadzie miałam potwierdzoną opiekę ( nawet jeżeli wszyscy wiedzieli, że tej opieki dana oosoba nie sprawuje, ale co sie będzie socjalna z ludzmi ścierać i przez nią ktoś ma nie dostać świadczenia) To jak mam udowodnić, że ktoś nie sprawuje opieki, jak na papierze wszystko gra? Dlatego mówie, ze bedzie popyt na świadczenia opiekuńcze, przynajmniej w mojej gmninie
to nie rozumiem tak krowie na rowie jak teraz wejdzie ustawa skladasz wniosek i wyplacaja bez wywiadu,jak wejdzie nastepna ustawa ta z wywiadem too bedzie wywiad ale dla tych co beda skladac czy dla tych 2 grup co juz tez zlozyli....sorryyy ale zakrecone to dobrze mysle???????