wkład własny w projekcie EFS - jak zaksięgować

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
Ksiegowa55
Praktykant
Zajmuję się: Księgowością
Kontakt:

wkład własny w projekcie EFS - jak zaksięgować

Post autor: Ksiegowa55 »

Witam. Może ktoś miał podobną sytuację i jest mi wstanie pomóc: mam zatrudnionego opiekuna w Klubie Seniora. W tej chwili realizujemy projekt EFS. W ramach projektu wynagrodzenie opiekuna, który jest u nas zatrudniony w Klubie Seniora stanowi wkład własny do projektu. W jaki sposób /jakim dokumentem/ rozliczyć ten wkład własny w projekcie? Na jakich kontach zaksięgować?
Iga02
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Re: wkład własny w projekcie EFS - jak zaksięgować

Post autor: Iga02 »

Przeniosłabym kwotę wkładu własnego do rozdziału projektu i paragraf z ostatnią cyfrą 9. Dokumenty do rozliczenia takie same tylko z odpowiednim opisem. Ważna sprawa , ustalić z instytucją zarządzającą czy wkład powinien być płacony z konta projektu.
Ksiegowa55
Praktykant
Zajmuję się: Księgowością
Kontakt:

Post autor: Ksiegowa55 »

Tak robiłam do tej pory, jak miałam wkład własny, ale tu jest trochę inna sytuacja, ponieważ osoba która jest zatrudniona w Klubie Seniora z naszych srodkow i ma byc wkładem własnym do projektu jest "trwałością" w ramach programu "Senior+". Jeżeli bym ją wrzuciła do rozdziału projektu z czwartą cyfrą "9" to nie będę jej miała jak wykazać jako trwałość programu "Senior+" przy jakiejkolwiek kontroli.
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Post autor: monia77 »

Myślę że trzeba ją po prostu wykazywać na oddzielnej liście wypłat i opisywać że w ramach trwałości projektu i płacić z bieżących środków
Asia80
Praktykant
Zajmuję się: Księgowa
Kontakt:

Post autor: Asia80 »

Ja również będę realizować projekt RPO w którym wkład własny stanowi pracównik socjalny oddelegowany do projektu. Zamierzam wziąć rozdział 85395 końcówka 7 środki unijne 9 bp a dla wkładu własnego tez r. 85395 z końcówka również 9. Czy to jest prawidłowe?
Mmm2018!
Referent
Zajmuję się: KS
Kontakt:

Post autor: Mmm2018! »

A czemu 85395 a nie 85295?
Asia80
Praktykant
Kontakt:

No właśnie kiedyś realizowalismy projekt Pokl pt. Ja tez chce pracować który miał na celu aktywizację niepracujacych i był rozdział 85395 teraz mamy projekt pt. Pomocna dłoń - usługi opiekuńcze i jaki rozdział wziąć?
Mmm2018!
Referent
Zajmuję się: KS
Kontakt:

Post autor: Mmm2018! »

ja bym wzięła 85295 bo to jest pozostała działalność
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: Paulinka z GOPSu »

Też mam projekt typu "usługi opiekuńcze + klub seniora + wypożyczalnia sprzętu + inne takie" i mam wszystko na 85295.
Asia80
Praktykant
Kontakt:

Dziękuję bardzo
ODPOWIEDZ