Wkurzona petentka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 22 cze 2015, 14:30

Mam pytanie bo złożyłam wniosek w OPS o przyznanie jednorazowej zapomogi. Wszystkie dokumenty jakie mi szanowna Pani urzędniczka zaznaczyła, ale tu naraz nie mogę przyjąć zaświadczenia lekarskiego bo jest niezgodne z rozporządzeniem jakiegoś tam Ministra..... Nie rozumię tego wszystko się zgadza, opieka medyczna od 7 tygodnia, każda data wpisana w danym trymestrze, podpisane przez lekarza więc co może się zmienić?????
Oczywiście mam jechać 50 km tylko po to, by lekarz przepisał mi to samo na niby obowiązującym druku.
Petentka

Napisano: 22 cze 2015, 14:33

Jakiś tam Minister ma prawo wydawania rozporządzeń, które szanowna pani urzędniczka musi stosować. Jeżeli szanowny pan lekarz miałby aktualnie obowiązujący druk, wynikający z rozporządzenia jakiegoś tam ministra, to nie musiałaby Pani jechać tych 50 km.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 22 cze 2015, 14:36

ja na pani miejscu spróbowałabym POPROSIĆ (tylko grzecznie żeby sie pani za biurkiem nie poczuła urażona) o druk oświadczenia pod odpowiedzialnością karną i bym napisała dokładnie to samo co napisał ginekolog a jak jej to nie będzie pasowało to niech każdą odmowę przyjęcia dokumentu uzasadni pisemnie :)
jagódka_

Napisano: 22 cze 2015, 14:43

jagódka_ pisze:ja na pani miejscu spróbowałabym POPROSIĆ (tylko grzecznie żeby sie pani za biurkiem nie poczuła urażona) o druk oświadczenia pod odpowiedzialnością karną i bym napisała dokładnie to samo co napisał ginekolog a jak jej to nie będzie pasowało to niech każdą odmowę przyjęcia dokumentu uzasadni pisemnie :)
hola hola ale akurat zaswiadczenia lekarskiego to na oswiadczeniu nie mozna sobie ot tak napisac. jest wymog ze ma byc na nowym wzorze i tyle a jak lekarz tępa pała i ma stare druki to tylko do niego pretensje mozna miec
bxbxbx

Napisano: 22 cze 2015, 14:49

lubię jagodzianki, ale ta by jagódka by zakwasiła ją.
Nie można takich rzeczy robić Jagódko. Znaczy może i można, ale to nie jest dobre rozwiazanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2015, 14:52

czyli co mam specjalnie jechać po przepisanie zaświadczenia, nie rozumię jednego przedstawia się, że było się pod opieką medyczną -- to jest chyba ważne a nie że nie ma zapisu, ze wystawione przez lekarza lub położną
Petentka

Napisano: 22 cze 2015, 14:56

Nadgorliwość.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2015, 14:57

z drugiej strony skoro jeździło się na wizyty 50km i nie stanowiło to problemu to czemu robić problem o jeszcze jeden taki kurs... takie mamy przepisy i tyle nawet jeśli ginekolog nie napisze niczego nowego to druki niestety się zmieniają.
jagódka_

Napisano: 22 cze 2015, 15:01

Nie musisz jechać wystarczy że pójdziesz do pierwszego lepszego lekarza lub położnej żeby potwierdziła opiekę na podstawie dokumentów jakie posiadasz np. karta ciąży czy to niefortunne zaświadczenie
czol

Napisano: 22 cze 2015, 15:02

można poprosić telefonicznie lekarza o przesłanie zaświadczenia na właściwym druku
:))

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x