Wkurzona petentka - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 22 cze 2015, 15:05

west pisze:Nadgorliwość.
Niekoniecznie. Ja, po tak rozumianej nadgorliwości, po ostatniej kontroli w zaleceniach mam prikaz stosowania druków zgodnie z obowiązujacym rozporządzeniam
Chciałam tez zaoszczędzić kobiecie jazdy w te i we fte. Przyjęłam na nieobowiązujacym druku. Wszystko było ładnie wypisana a tu prosze. Kontrolujacym się nie spodobało.
I co? Nadgorliwość? Bo chcę działać zgodnie z prawem?
Na wypłatę becika jest czas aż dziecko nie ukończy roku. Rozumiem, że kasa potrzebna jest na "już" ale chyba Pani może pofatygować się chociażby do lekarza rodzinnego po przepisanie zaświadczenia.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 22 cze 2015, 15:08

Nie wiem co jest tu konkret nie niezgodnego z rozporządzeniem. Jeżeli jest podana ilość tygodni, są podane terminy trzech wizyt, to co stoi na przeszkodzie dopisać długopisem tytułu, żeby było zgodne z rozporządzeniem?
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2015, 15:15

dla mnie to też nie problem. Gorzej z kontrolującymi.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 22 cze 2015, 16:05

west - jak można przerabiać zaświadczenie lekarskie poprzez dopisywanie długopisem - no na to to bym nie wpadła
Daria1

Napisano: 22 cze 2015, 17:26

west pisze:Nie wiem co jest tu konkret nie niezgodnego z rozporządzeniem. Jeżeli jest podana ilość tygodni, są podane terminy trzech wizyt, to co stoi na przeszkodzie dopisać długopisem tytułu, żeby było zgodne z rozporządzeniem?
Przepisy. Ty coraz bardziej zaczynasz je kwestionować i omijać. Wkurzona petentka całą złość powinna wyładować na lekarzu który wydał zaświadczenie na nieodpowiednim druku.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2015, 8:00

a jakie jest najnowsze rozporzadzenie w tej sprawie?
NOWA82

Napisano: 23 cze 2015, 8:14

Z 2010. Kiedyś było, że lekarz może wystawić. Po 2010 doszło, że położna też.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2015, 16:51

Ja mam nadzieję, że dożyję takich czasów kiedy strony ZROZUMIEJĄ, że pracownik urzędu NIE MOŻE działać niezgodnie z prawem. Jest przepis, jest wzór i na takim formularzu zaświadczenie MUSI być wystawione. Gratuluję lekarza, który zapewne zaświadczeń wystawił wiele, a że na złym druku? Niech się urzędnik martwi. Poza tym to strona ma dostarczyć niezbędne dokumenty, bo to jest w jej interesie prawnym.
urzędnik

Napisano: 23 cze 2015, 20:57

Droga Petentko jedź do tego niedorajdy lekarza z tym zaświadczeniem i jemu powiedz że przez niego musiałaś jechać 50 km i stracić pół dnia nie mówiąc o kosztach. Niech w zamian Cię dokładnie przebada czy wszystko jest w porządku (gratis). Do urzędnika nie miej pretensji bo widzisz jak dzisiaj trudno o pracę.
Lekarz krzywdy nie ma i badanie Ci za darmo powinien za to zrobić.
aga.w

Napisano: 24 cze 2015, 8:15

Właśnie dlaczego urzędnicy mają dostawać cięgi za petentkę, której się nie chce pojechać do lekarza po prawidłowe zaświadczenie. To jego minister wydał takie rozporządzenie i jego psim obowiązkiem jest wydanie prawidłowego zaświadczenia.
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x