asiaPCPR pisze: ↑13 maja 2022, 9:30
tamten wniosek odrzucilam, ale po raz kolejny ten sam beneficjent złożyl wniosek na 1) Router Huawei B818-263 4G 3 Pro Prime LTE Biały 2) ANTENA DUAL 3G 4G LTE 46dBi HUAWEI, w usasdnieniu napisał tak: Zwracam się z prośbą o dofinansowanie routera Huawei B818-263 4G 3 Pro Prime LTE Biały i anteny DUAL 3G 4G LTE 46dBi HUAWEI zestaw ten jest niezbędny do łączenia się z internetem. Na początku kwietnia Gmina Drohiczyn wyłączyła sieć światłowodową przez co straciłem dostęp do internetu i teraz nie wiadomo kiedy i czy w ogóle znajdzie się jakaś firma która zechce świadczyć usługi internetu w naszej wsi.
Powyższy sprzęt jest mi niezbędny (jedyna opcja internetu LTE) żebym znowu mógł mieć dostęp do internetu, móc pracować i mieć kontakt ze światem. Na chwilę obecną jestem wykluczony z życia społecznego przez brak dostępu do internetu. Bardzo proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.
i co z nim byście zrobili? POMOCY....
Zapytaj się w PFRON, nie jest to takie oczywiste, ma sprzęt, gdy go kupował miał dostęp do internetu, teraz ten sprzęt jest niewystarczający aby się połączyć z siecią, router umożliwi mu zrealizowanie podstawowych celów programu. Po co mu sprzęt jak nawet poczty elektronicznej nie odbierze czy podania nie wyśle i nie złoży wniosku w SOW

Tylko bym poprosiła o potwierdzenie wyłączenia tego światłowodu w gminie ( może się okazać, że to przejściowe oraz, że w miejscu zamieszkania nie ma zasięgu LTE)