Mój poprzednik przyznał zasiłek rodzinny na okres 2012/2013, ale nie zaznaczył w decyzji, że było warunkowe przekroczenie dochodu. W kolejnym okresie (2013/2014) znów było warunkowe przekroczenie dochodu i kobieta dostała odmowę. Od tej decyzji się odwołała i SKO przekazało sprawę do ponownego rozpatrzenia. Poprzednik o przekroczeniu dochodu w okresie 2012/2013 napisał dopiero w piśmie przewodnim do SKO. SKO zarzuciło, że taka sytuacja prostowania ustaleń w piśmie nie może mieć miejsca. Nie wiem co dalej robić z tym wnioskiem.
SKO zarzuciło, że w decyzji w okresie 2012/2013 było wskazane, że nie ma przekroczenia dochodu, a w kolejnym okresie powołaliśmy się na to przekroczenie. Babka miała przekroczenie dochodu, ale przez niedopatrzenie nie zostało to uwzględnione w decyzji. Teraz ma to wpływ na wydanie decyzji na okres 2013/2014
SKO stwierdziło, że decyzja z okresu 2012/2013 wywołuje skutki prawne. Myślałam o stwierdzeniu nieważności tej decyzji przez SKO i wydaniu nowej decyzji, ale nie wiem czy to dobry pomysł
Ja jeżeli ktoś się łapie na zasiłek z warunkowym przekroczeniem też nie piszę tego w decyzji, natomiast jeżeli w następnym okresie zasiłkowym dostaje odmowę, to w uzasadnieniu piszę, że w poprzednim okresie był warunek, i teraz nie można go wykorzystać już.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.