co teraz? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 17 mar 2015, 15:26

wydałam decyzję ale w uzasadnieniu nie napisalam ze dochod został przekroczony i przyznane jest świadczenie na warunku...co można z tym teraz zrobić?
ewunka

Napisano: 17 mar 2015, 15:33

a na jakim etapie jest ta decyzja?
sassa

Napisano: 17 mar 2015, 15:34

mo wydana byla w pażdzierniku
ewunka

Napisano: 17 mar 2015, 15:35

i odebrana też już dawno chyba też w pażdzierniku
ewunka

Napisano: 17 mar 2015, 15:48

hmmm u mnie sie wyznaje zasade im mnie kombinujesz tym lepiej, najprosciej wydac decyzje jeszcze raz z data X poprosic Pania zeby przyszla z decyzja i wreczyc jej poprawiona a stara zabrac
awatar

Napisano: 17 mar 2015, 15:49

a jak nie zechce?
ewunka

Napisano: 17 mar 2015, 16:06

awatar - ty się w głowę chyba uderzyłeś bo pleciesz. To jest kryminał co ty mówisz. Decyzja była przyznana zgodnie z prawem, należały się świadczenia, tylko uzasadnienie skopane,m ale decyzja ważna. Jak Ci ewunka to po głowie tak chodzi to wyślij oddzielnym pismem wyjaśnienie. Ja bym nic nie robił.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2015, 16:29

[quote="west"]awatar - ty się w głowę chyba uderzyłeś bo pleciesz. To jest kryminał co ty mówisz. Decyzja była przyznana zgodnie z prawem, należały się świadczenia, tylko uzasadnienie skopane,m ale decyzja ważna. Jak Ci ewunka to po głowie tak chodzi to wyślij oddzielnym pismem wyjaśnienie. Ja bym nic nie robił.[/qu

oddzielne pismo to ty sobie na wielkanoc mozesz wyslac i zyczenia jeszcze dolacz z prosba o rozum!!!!
trzeba kobiete ewentualnie wezwac aby wyrazila zgode na zmiane decyzji bo sama jej zrobic nie mozesz zwlaszcza ze decyzja bedzie wydana na niekorzysc strony z ust 1 na ust 3, inaczej by bylo gdyby zmiana polegala na przejsciu z ust 3 na ust 1.
awatar

Napisano: 17 mar 2015, 16:34

Uzasadnienie to nie sentencja. Sentencja była prawidłowa. Gdyby mnie ktoś poprosił o podmianę jakiegoś pisma bo się pomylił i robi nowe to bym mu do rozumu przemówił. Kiedyś żonie przez pomyłkę dali umowę o pracę i potem chcieli zamienić na zastępstwo. He he he - bo się pomylili.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2015, 16:34

west pisze: Ja bym nic nie robił.
nie możesz nic nie robić .. osoba musi być poinformowana, że w przyszłym okresie może mieć odmowę .. zmiana decyzji to niekoniecznie bo świadczeń nie zmieniasz .. ja bym przychylała się do pisma .. może postanowienie ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x