Witam, wpłynął do mnie wniosek elektroniczny, jednak osoba, która go przesłała złożyła wniosek w formie papierowej i poprosiła o wycofanie wniosku elektronicznego. Miał ktoś podobną sytuację i wie jak z tego wybrnąć? Jak to zrobić w systemie aby wnioski mi się nie zdublowały? Gdzie znaleźć opcję aby pozostawić pierwszy wniosek bez rozpatrzenia? Czy jest w ogóle taka możliwość? Proszę o pomoc...
W obsłudze sprawy w zakładce 'Decyzje' jako wynik rozpatrzenia z listy gdzie wybiera się Przyznanie/Odmowa jest również opcja 'Nierozpatrzono' i to właśnie ją trzeba wybrać.
A czy weszła Pani chociaż raz w edycję wniosku? Nie można tak po protu go zostawić, bo za niego też należą się koszty. Trzeba między innymi wprowadzić ręcznie czy to wniosek o nową rodzinę czy o coś innego. W celu zmodyfikowania wniosku złożonego w formie elektronicznej proszę przejść do zakładni "Wnioski do obsłużenia", wybrać ten wniosek i kliknąć na na dole strony "Obsłuż". Powinno pojawić się okno z zatytułowane "Szczegóły sprawy". Na górze strony znajduje się menu "Wniosek", proszę wybrać z niego "Szczegóły wniosku". Można teraz obejrzeć wniosek, na dole strony znajduje się przycisk "Edytuj" umożliwiający poprawienie formularza wniosku.
Dziękuję bardzo za tak obszerną odpowiedź. Zrobiłam wszystko wg podanej instrukcji, wybrałam opcję "Nie rozpatrzono", Zapisałam ale nadal nie mogę Zatwierdzić. Pojawia się komunikat : Nie można zatwierdzić, dla wszystkich pozycji wybrano 'Nierozpatrzono'. A właśnie taki jest mój zamiar aby pozostawić ten wniosek bez rozpatrzenia i wprowadzić złożony papierowo.