Wniosek elektroniczny bez rozpatrzenia - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 mar 2018, 9:28

Witam, wpłynął do mnie wniosek elektroniczny, jednak osoba, która go przesłała złożyła wniosek w formie papierowej i poprosiła o wycofanie wniosku elektronicznego. Miał ktoś podobną sytuację i wie jak z tego wybrnąć? Jak to zrobić w systemie aby wnioski mi się nie zdublowały? Gdzie znaleźć opcję aby pozostawić pierwszy wniosek bez rozpatrzenia? Czy jest w ogóle taka możliwość? Proszę o pomoc...
Catherine
Stażysta
Od: 02 sie 2016, 10:33
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2018, 11:06

W obsłudze sprawy w zakładce 'Decyzje' jako wynik rozpatrzenia z listy gdzie wybiera się Przyznanie/Odmowa jest również opcja 'Nierozpatrzono' i to właśnie ją trzeba wybrać.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 21 mar 2018, 11:47

Dziękuję, znalazłam - jednak nie mogę wybrać opcji Zapisz/Zatwierdź ;/
Catherine
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2018, 12:00

A czy weszła Pani chociaż raz w edycję wniosku? Nie można tak po protu go zostawić, bo za niego też należą się koszty. Trzeba między innymi wprowadzić ręcznie czy to wniosek o nową rodzinę czy o coś innego. W celu zmodyfikowania wniosku złożonego w formie elektronicznej proszę przejść do zakładni "Wnioski do obsłużenia", wybrać ten wniosek i kliknąć na na dole strony "Obsłuż". Powinno pojawić się okno z zatytułowane "Szczegóły sprawy". Na górze strony znajduje się menu "Wniosek", proszę wybrać z niego "Szczegóły wniosku". Można teraz obejrzeć wniosek, na dole strony znajduje się przycisk "Edytuj" umożliwiający poprawienie formularza wniosku.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 21 mar 2018, 13:23

Dziękuję bardzo za tak obszerną odpowiedź. Zrobiłam wszystko wg podanej instrukcji, wybrałam opcję "Nie rozpatrzono", Zapisałam ale nadal nie mogę Zatwierdzić. Pojawia się komunikat : Nie można zatwierdzić, dla wszystkich pozycji wybrano 'Nierozpatrzono'. A właśnie taki jest mój zamiar aby pozostawić ten wniosek bez rozpatrzenia i wprowadzić złożony papierowo.
Catherine
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x