klientka składa wniosek na 500 plus i informuje, że mąż pracuje za granicą :+)oczywiscie wysyłam do koordynacji ale czy wprowadzam wniosek ( sam wniosek bez rozpatrzenia )do komputera od razu czy czekam z wprowadzeniem na decyzje wojewody?
Ale rób jak chcesz. Nikt ci głowy nie urwie. Akurat w tym temacie jest dowolność i jak chcesz możesz sobie prowadzić jakieś odrębne spisy ułatwiające robienie sprawozdań
co prawda nie znam sprawy z autopsji ale obiło mi się o uszy, że po kontroli w którymś z ośrodków w protokole pokontrolnym wykazano jako błąd nie wprowadzenie wniosków które poszły do ROPSU. My wprowadzamy wszystkie wnioski jakie wpływaja do ośrodka, co wydaje się sensowne choćby pod kątem Empatii która wykaże innym złożony - zarejestrowany wniosek na dane dziecko w CBB.
potwierdzam: kontrola w 2017 o to też pytała, ale bardziej pod kątem faktycznej liczby złożonych wniosków odpowiadającej sprawozdaniom miesięcznym z 2016 r.
Więc czasem licząc wnioski można było się pomylić, a jak już są w programie to mniejsze ryzyko pomyłki.
Ja wprowadzam ponieważ później przychodzą pisma o weryfikację jakiejś osoby nie masz jej w systemie i sprawdzając nie wylapiesz że złożył a wniosek i możesz błędnie odpisać na pismo o zapytanie czy pobiera czy złożyła wniosek