Jestem w posiadaniu zaświadczenia od pracodawcy wystawionego w październiku i kwota dochodu netto za miesiąc wrzesień jest na 3834,29 zł(zaświadczenie z dnia 20.10.2017), natomiast kobieta w lutym złożyła wniosek na pierwsze dziecko ze względu na posiadane orzeczenie o niepełnosprawności. Wystąpiłam do pracodawcy o dochód netto za m-c wrzesień 2017 i jest na kwotę 5227,77 netto zł (z tym dochodem rodzina nie spełnia kryterium dochodowego). Pracodawca wyjaśnił mi, że wypłata za miesiąc wrzesień 2017 roku miała miejsce 15 października 2017i opiewała się na kwotę 3834,29 zł, natomiast po tygodniu dostał dopłatę w pensji w formie premii, gdzie była pominięta w pierwszej wypłacie. I teraz zastanawiam się jak podejść do sprawy... Dajcie swoje opinie. Z góry dziękuję za pomoc
Świeżynka pisze:Jestem w posiadaniu zaświadczenia od pracodawcy wystawionego w październiku i kwota dochodu netto za miesiąc wrzesień jest na 3834,29 zł(zaświadczenie z dnia 20.10.2017)
Byłam w posiadaniu jak Pani złożyła mi teraz wniosek, wcześniej składała na drugie bez dochodu, a na zaświadczeniu jest adnotacja, że jest ważne 1 miesiąc. także musiałam wystąpić do pracodawcy.