wniosek o przedłużenie kdr drugi raz w 2018r - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 paź 2018, 12:05

1) Pan w marcu 2018r złożył wniosek o KDR (przedłużenie do końca nauki), ale wnioskował tylko o kartę tradycyjną, która straciła ważność.

2) Pan teraz wnioskuje ponownie o przedłużenie i wnioskuje już o dwie formy karty:
o kartę tradycyjną i elektroniczną. W związku z tym czy powinienem pobrać opłatę?

Mam zdanie na ten temat, ale nie chce nic sugerować. Jak według was powinno być?
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2018, 15:41

powinien uiścić opłatę za dodatkową formę
ona1
Referent
Od: 25 cze 2014, 8:59
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2018, 21:28

Rozumiem, że dane na karcie się zmieniły, tak? W marcu karty posiadała termin ważności np. do 2019, a teraz posiada do 2020? Jeśli tak to moim zdaniem teraz wnioskując o obydwie formy nie powinien nic płacić. Opłata za dodatkową formę pojawia się tylko w momencie składania wniosku o drugą formę w momencie, gdy pierwsza nadal posiada poprawne dane i będziemy jej używać.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 02 lis 2018, 10:20

Hehe, dwie osoby, dwie opinie, dlatego nie chciałem sugerować swojej opinii w tym temacie :D

@ona1
Na początku też tak myślałem, ale stwierdziłem, że on nie wnioskuje o drugą formę, ale o obie naraz, więc nie powinien nic płacić.

@Herka
Karta po prostu straciła ważność, osoba uczyła się bodajże w liceum/technikum, a teraz poszedł na studia. Na logike jestem tego samego zdania co ty, czyli nie ponosi oplaty, ale nie chciałem sugerować odpowiedzi. Bo on wnioskuje o tą kartę tak jakby po raz pierwszy, ponieważ poprzednia straciła ważność i nie wnioskuje o drugą formę mając aktywną pierwszą formę karty, ale od razu o obie.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x