Witam, zajmuję się KDR od miesiąca w sumie jestem w zastępstwie i proszę o pomoc. Złożyła mi Pani wniosek elektroniczny, który jest mega pokręcony, mianowicie zaznaczyła że wniosek dotyczy rodziców, którzy mieli kiedykolwiek 3 dzieci ale okazuje się, że chodzi o to, że jedna z córek ukończyła 18 lat i wnioskują o przedłużenie ale Pani w pierwotnym wniosku nie była wnioskodawcą tylko jako członek rodziny rodziny a żeby było ciekawiej wpisała jeszcze pozostałą 4 dzieciaków z tym, że to są osoby już dorosłe po 30, ale w ich przypadku nie ubiega się o kdr. Moje pytanie brzmi jak najlepiej rozwiązać, tę sprawę bo wydaje mi się że to córka powinna sama na siebie wnioskować po drugie czy ja mogę w ogóle rozpatrzyć wniosek jeśli wnioskodawcą jest matka a w pierwotnym wniosku był ojciec? i czy ja w ogóle mogę edytować wniosek elektroniczny w ten sposób, że zmienię iż nie jest to wniosek dla rodziców i pousuwam te bardzo dorosłe dzieci? bo w efekcie to cały wniosek będzie poprawiony. Czy najlepiej zrobić tak, żeby Pani zrezygnowała czyli wniosek bez rozpatrzenia a córka sama na siebie składa.
Bardzo proszę o pomoc.