wniosek o rozłożenie na raty

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
Nowa34
Referent
Zajmuję się: ZR,FA,500+
Kontakt:

Re: wniosek o rozłożenie na raty

Post autor: Nowa34 »

Wezwij go o uzupełnienia wniosku. Też tak robiłam.
mały_gops
Referent
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW
Kontakt:

Post autor: mały_gops »

masz takie wezwanie na szybko? byłabym wdzieczna
Nowa34
Referent
Zajmuję się: ZR,FA,500+
Kontakt:

Post autor: Nowa34 »

W związku z faktem, że do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w …..wpłynął Pana wniosek z prośbą o rozłożenie na raty bez odsetek oraz częściowe umorzenie Pana zaległości z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej: ………….. oraz faktem, że w/w wniosek nie zawiera ………………., tut. organ wzywa Pana jako wnioskodawcę o ………………...

Powyższe należy określić pisemnie w nieprzekraczalnym terminie 14 dni od daty otrzymania niniejszego pisma.

Po uzyskaniu w/w informacji Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w………….. jako organ właściwy wierzyciela, będzie mógł podjąć kolejne kroki i rozpatrzeć Pana wniosek o umorzenie zaległości.
Awatar użytkownika
Ewela77
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Ewela77 »

mały_gops pisze: 29 sty 2020, 9:34 a co w sytuacji gdy wniosek jest nie podpisany????????????
Jeżeli wniosek nie jest podpisany przez wnioskodawce to wzywasz do uzupełnienia braków formalnych wniosku
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
mały_gops
Referent
Kontakt:

Ewela77 pisze: 29 sty 2020, 15:18
mały_gops pisze: 29 sty 2020, 9:34 a co w sytuacji gdy wniosek jest nie podpisany????????????
Jeżeli wniosek nie jest podpisany przez wnioskodawce to wzywasz do uzupełnienia braków formalnych wniosku

Tak zrobilam, ta dokumentacja która zalaczyl to kiepska, jakies faktury do zapłaty z czynsz, a o dochodach żadnych dokumentów
Zastanawiam się czy w ogóle takie bieżące wyplaty fa mozna rozłożyć na raty?????
Awatar użytkownika
Ewela77
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Ewela77 »

Tak zrobilam, ta dokumentacja która zalaczyl to kiepska, jakies faktury do zapłaty z czynsz, a o dochodach żadnych dokumentów
Zastanawiam się czy w ogóle takie bieżące wyplaty fa mozna rozłożyć na raty?????
[/quote]

Jeżeli dłużnik zamieszkuje na moim terenie to wzywam go i daje do wypełnienia takie (przygotowane do moich potrzeb) dot. sytuacji rodzinnej, zdrowotnej i dochodowej a także ustalam wysokość rat i termin płatności. W wezwaniu wskazuje aby dołączył dokumenty potwierdzające dochody jak i wydatki i wskazuje, ze jeżeli nie dopełni tego obowiązku to pozostawię wniosek bez rozpatrzenia :)
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
mały_gops
Referent
Kontakt:

Ewela77 pisze: 30 sty 2020, 9:25 Tak zrobilam, ta dokumentacja która zalaczyl to kiepska, jakies faktury do zapłaty z czynsz, a o dochodach żadnych dokumentów
Jeżeli dłużnik zamieszkuje na moim terenie to wzywam go i daje do wypełnienia takie (przygotowane do moich potrzeb) dot. sytuacji rodzinnej, zdrowotnej i dochodowej a także ustalam wysokość rat i termin płatności. W wezwaniu wskazuje aby dołączył dokumenty potwierdzające dochody jak i wydatki i wskazuje, ze jeżeli nie dopełni tego obowiązku to pozostawię wniosek bez rozpatrzenia :)
[/quote]

ja jestem tylko OWW, wysłałam wezwanie do usunięcia braków formalnych (brak podpisu) oraz złożenia wyjaśnień i doprecyzowania ww. wniosku, ponadto poinformowałam że do wniosku nie zostały dołaczone żadne dokumenty potwierdzające faktyczną sytuację dochodową...
tylko cały czas mnie zastanawia to, że dłuznik ma u nas na dzień dzisiejszy zadłużenie 3000,00 zł i z każdym miesiącem zadłużenie rośnie, a we wniosku wnosi o rozłożenie na 20 równych rat, jak to zrobić ???? czy tak można jesli to jest bieżące zadłużenie ?? zadłuzenie z tytułu FA jest natyczmiast wymagalne...
????????????
ODPOWIEDZ