nadpłata dłużnika przeksięgowanie sygnity
-
- Praktykant
- Zajmuję się: fa, sr
- Kontakt:
nadpłata dłużnika przeksięgowanie sygnity
na początku kwietnia komornik przelał kasę od dłużnika. wbijam w system i wychodzi mi, że całość spłacono plus powstała nadpłata 0,75gr. więc pismo do komornika i księgowej żeby zrobić zwrot, pieniądze poszły, na tamten czas wszystko gra, w systemie przeksięgowane, że zwrot do komornika. Dziś zostało wypłacone kolejne świadczenie z FA. I co? Okazuje się, że kwota zadłużenia jest już pomniejszona o te 0,75 zł. Fizycznie kasa wróciła do komornika, a system pomniejsza dłużnikowi zadłużenie... Jak to ugryźć żeby było dobrze? Pracuje krótko na programie i jeszcze nie wszystko ogarniam... może coś zrobiłam źle... pomóżcie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: św/FA/śr
- Kontakt:
Re: nadpłata dłużnika przeksięgowanie sygnity
Niestety tak Sygnity robi. Najprościej, jeżeli nie chcecie nadpłaty zostawiać na koncie, to do systemu należy wprowadzić kwotę pomniejszoną o zwrot do komornika.MONSKO pisze: 24 kwie 2025, 12:25 na początku kwietnia komornik przelał kasę od dłużnika. wbijam w system i wychodzi mi, że całość spłacono plus powstała nadpłata 0,75gr. więc pismo do komornika i księgowej żeby zrobić zwrot, pieniądze poszły, na tamten czas wszystko gra, w systemie przeksięgowane, że zwrot do komornika. Dziś zostało wypłacone kolejne świadczenie z FA. I co? Okazuje się, że kwota zadłużenia jest już pomniejszona o te 0,75 zł. Fizycznie kasa wróciła do komornika, a system pomniejsza dłużnikowi zadłużenie... Jak to ugryźć żeby było dobrze? Pracuje krótko na programie i jeszcze nie wszystko ogarniam... może coś zrobiłam źle... pomóżcie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: fa, sr
- Kontakt:
to co mam teraz zrobić? próbowałam już tą nadpłatę usunąć, ale bez rezultatu...urzędnik20 pisze: 24 kwie 2025, 12:54
Niestety tak Sygnity robi. Najprościej, jeżeli nie chcecie nadpłaty zostawiać na koncie, to do systemu należy wprowadzić kwotę pomniejszoną o zwrot do komornika.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Usuń całą wpłatę, a następnie wprowadź ponownie odpowiednią kwotę.
Oprócz nadpłata dłużnika przeksięgowanie sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Śmierć dłużnika alimentacyjnego
postanowienie o zabezpieczeniu alimentów
Czy wlicza się alimenty???
zmniejszenie wysokości alimentów
zmarł dłużnik
poprawność wniosku
czy są to nienależnie pobrane świadczenia z FA?
wniosek o przyłączenie do komornika
Wniosek FA
skuteczna egzekucja?
Wniosek od komornika o zawieszeniu postępowania egzekucyjnego
dłużnik w schronisku dla bezdownych - kto jest OWD
czy świadczenie pielęgnacyjne wlicza się do dochodu?
wniosek o rozłożenie na raty jak są bieżące wypłaty
wyksiegowanie zaliczki alimenatyjnej - POMOCY!!
Zmiana spłaty na potrącenie - Sygnity